Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

India

Comentarii & intrebari

 1. Casatorie in India
  Buna Andreea, te rog mult ajuta-ma. Sper sa resusesc zilele astea sa imi iau viza de turist pentru India. Cat sunt acolo, mi-as dori sa ma casatoresc civil cu un cetatean indian. As dori sa stiu ce tip de viza as putea primi dupa aceea, deoarece as vrea sa raman in India. Este posibil sa imi fie refuzata o alta viza, daca aplic in Romania? Adica: ca sa fie clar, eu imi doresc sa locuiesc in India. Mi s-a respins viza de munca. Doresc sa ma casatoresc de conventie cu un cetatean indian pentru a primi viza de sedere in India. Ce visa as putea obtine dupa aceea si ce dificultati as putea intampina? Multumesc din suflet, te rog crede-ma ca sunt disperata.
  de la Anca (09-08-2011 12:50:39)
  raspuns
  buna,dupa casatoria cu un cetatean indian exista frro la care te duci cu certificatul de casatorie si ceri permis de sedere permanenta.pe acela il poti reinoi,dupa caz si dupa cat iti permite bugetul,anual,sau poti sa primesti un permis de sedere pe 15 ani daca dispui de bani suficienti.nu stiu daca este posibil ca viza de turist sa iti fie refuzata,cert este ca trebuie sa incerci.imi pare rau ca nu ai primit viza de munca si nu stiu care au fost motivele,dar viza de turist ar trebui sa o primesti fara refuzuri daca nu ai mai fost cu alta ocazie in india.asadar doresti sa faci o casatorie pentru a obtine acte,ceea ce mi se pare cam greu in ziua de astazi,avand in vedere ca india nu promite nimic concret pentru viitorul nici macar al cetatenilor sau,dar pentru straini?!deci in urma casatoriei cu un cetatean indian primesti imediat permis de sedere in india.si nu exista dificultati in a-l primi deoarece sotul tau te va sprijini banuiesc pentru a face toate demersurile necesare.important este sa fie el stabilit in india,sa aiba o casa unde sa puteti locui o perioada pentru a convinge autoritatile indiene ca sunteti sot si sotie.te cred ca esti disperata,dar nu te ajuta la mare lucru.si mai crede-ma ca in india este periculos pentru o straina singura,mai ales daca nu vorbesti limba lor.trebuie sa fi trait in prealabil ca sa ai experienta sociala necesara,dar daca visezi ca toate lucrurile sunt roz,te inseli amarnic.si fara loc de munca sigur acolo,cum te vei descurca singura?ai grija la pasul pe care doresti sa il faci,trebuie ca ai niste motive foarte serioase.bafta!
  de la andreea (10-08-2011 20:42:07)
  e mai complicat
  Andreea, iubitul meu este francez stabilit in India. Viza de munca nu mi-a fost refuzata, doar mi-au tinut-o 3 luni jumatate pana am retras-o. Azi mi-a fost refuzata si viza de turist plus mi s-a zis ca nu voi primi nici o alta viza, pentru ca sunt prea dornica?!? Nu mai stiu ce sa fac. Ma gandisem la aceasta varianta, cu casatoria de conventie. Am suport financiar, fara probleme. As dori doar sa gasesc pe cineva, aici sau in India care sa imi dea viza. Nu este o problema de bani.
  de la Anca (10-08-2011 20:48:49)
  raspuns
  scrie-mi pe adresa andreealawyer@yahoo.com daca vrei sa vorbim mai in detaliu,dar din ce imi spui tu e greu sa cred ca acum fiind luata de ambasada in vizor iti vor mai da vreodata viza.sau cel putin nu in urmatoarele luni.trebuie sa ai mare grija cu ambasadele fiindca ele au autonomie intr-o tara si nu le poti intoarce decizia.mai degraba ai putea sa le spui ca prietenul tau e francez stabilit cu munca in india si ca vrei sa te duci sa il vizitezi.ii ceri un pasaport si o scrisoare de invitatie si se rezolva mai usor cred eu.daca poate demonstra prietenul tau ca e francez si lucreaza in india,atunci ar trebui sa iti fie usor sa mergi la el in vizita.
  de la andreea (10-08-2011 20:58:14)
  casatorie in india
  Cred ca viza de munca ti s-a respins din motivul ca poate salariul era prea mic. In September 2010 the Indian Interior Ministry changed the requirements for issuing Employment Visa’s to foreigners. All foreign workers must earn the equivalent of $25,000 per annum in order to be considered for an Employment Visa.http://frro.in/
  de la tulsie (02-09-2011 21:00:05)
 2. Vacanta de vis
  Vreau sa plec in India pe o luna, in decembrie, am procurat deacum biletul. Trebuie sa ma intilnesc acolo cu prietenul meu, el vine din Canada. Ajutati-ma va rog cu sfaturi, cum se deschide viza (am inteles ca la domnite necesatorite nu prea vor sa dea viza) de ce acte e nevoie, vaccine, asigurare medicala? Si ce mi-ati recomanda sa vizitez acolo, biletul e in Mumbai si destinatia finala e Goa. Mersi.
  de la Lera (03-08-2011 16:04:14)
  raspuns
  daca nu ati mai luat viza niciodata pentru india,nu ar trebui sa va refuze de la prima incercare.nu trebuie sa mentionati cu cine si unde mergeti in toata india.actele necesare pentru viza sunt pe publicate pe site-ul ambasadei indiei in romania.vaccinurile necesare sunt de obicei impotriva hepatitei,a febrei galbene,a febrei tifoide,dar nu sunt obligatorii.nu vi le cere nimeni nici la iesirea din romania,nici la intrarea in india.e indicat totusi sa aveti asigurare medicala si de viata pe toata perioada sederii in india.recomandari de vizitat daca nu ati fost niciodata ar fi indicat sa incepeti cu mumbai si goa este o destinatie pentru cine doreste sa faca plaja in india ca turist.delhi,jaipur,kolkata si kerla sunt si ele destinatii asaltate de turisti.sau poate vreti la munte in rishikesh sau in haridwar,shimla sau oriunde la poalele himalaya.bafta si sper sa fi avut o vacanta placuta deja.
  de la andreea (19-04-2012 00:57:23)
 3. invitatie pentru un cetatean indian
  Buna, numele meu este Adela am si eu o intrebare la care daca sinte-ti doritori sa ma ajutati:am un prieten indian (amic, sa nu se inteleaga altceva)care vrea sa vina in Romania si are nevoie de o invitatie din partea mea.Am sunat la Ambasada Indiei din Bucuresti dar nu stie ce invitatie pot sa-i fac.Acum va cer voua ajutorul .Va multumesc anticipat
  de la Adela (02-08-2011 20:09:58)
  invitatie
  Te duci la ORI in orasul tau http://ori.mai.gov.ro/ si ii faci invitatie. Iti trebuie minim 30 euro pe zi, act de proprietate casa, 2 poze ale lui, copie pasaport lui si un mic memorie in care explici de ce=l inviti.
  de la tulsie (02-09-2011 21:10:34)
 4. question
  Andreea ji. after marriage in india only my wife can get residence permit for me in romania. and in this time i wait in india and when she get residence permit for me in romania then i go to romania and live with her for forever. and after my wife get residence permit for me which type visa i need for go there
  de la vishnu sharma (30-07-2011 14:46:12)
 5. question
  Andreea ji. after marriage in india she go to romania. and in romania what she do for get residence permit for me. where she deposite all document for get residence permit. and only she can get residence permit for me or i also need go there with her? can i go romania after she get residence permit for me. can i wait in india for residence permit for stay there and when she get permit then i go romania and stay with her for forever?
  de la vishnu sharma (29-07-2011 19:03:28)
  question
  Andreea ji. after get residence permit for romania then also i need visa for go there? and if need so which type visa i need for go there and after go there can i stay without visa for forever?
  de la vishnu sharma (29-07-2011 19:40:44)
  answer
  your wife should go to evidence of population in her home town to ask first she goes to india to get married in orider to know what documents to ask from you and in order to know if she must take you with her when she returns.
  de la andreea (29-07-2011 21:29:16)
 6. question
  Andreea ji. now also i confused. after marriage in india only my wife go romania with marriage certificate and documents for get residence permit for me or i also need there with her. and where is easy for do marry in romania embassy in india or in marriage house in my city. and after marriage in marriage house then also need deposite marriage certificate and documents in embassy of romania in india. and i want ask she also need proof document in romania for do marry in india. and what mean of she must put stamp of hague convention on her papers in order to be recognised in india
  de la vishnu sharma (29-07-2011 17:32:23)
  question
  Andreea ji. i want ask that after marriage in india, first can only my wife go romania and get residence permit for me and in this time i wait in inidia for get residence permit for stay there for forever. and when she get residence permit for me then i go romania. and after get residence permit for me what document i need for go there and stay there with her for forever
  de la vishnu sharma (29-07-2011 18:43:52)
  answer
  it is easy to do marriage in india in marriage house in your home town.you can go with your wife in romania if embassy of romania gives you visa in time.you need to convert marriage certificate for proving to romania country that you got married with a romanian person and then they give you permit residence.yes,your wife need to prove that she is not married,i mean that she divorced,you should better talk to a lawyer in india because he really knows what documents you need in your home town.to put hague stamp on documents it means that the documents of your wife can be recognised in india.better you hire a lawyer to do all things for you in india.i repeat,in romania is almost impossible to do marriage between you and your wife.romanian government do not encourage marriages between romanians and foreigners.
  de la andreea (29-07-2011 21:22:30)
  answer
  for residence permit you should be both to take it from romania because you should sign for it.but your wife can ask the evidence of population office for much information.
  de la andreea (29-07-2011 21:25:27)
 7. Ajutati-ma, va rog!
  Buna ziua! Am o mare dilema. As dori sa stiu daca pentru plecarea in India la un prieten, am nevoie de invitation letter.Banuiesc ca ar trebui sa se adreseze ambasadei romane din India. Exista un anumit tip de scrisoare?De ce ar trebui sa dispun eu pentru a pleca acolo pe baza de invitatie? As avea nevoie de mai multe informatii pe aceasta tema, intru-cat as dori sa plec in India cat mai curand.Va multumesc anticipat!
  de la Alexandra (28-07-2011 17:23:41)
  raspuns
  logica nu imi permite sa inteleg de ce ai avea tu nevoie,cetatean roman,pentru obtinerea vizei de intrare in india,sa te adresezi ambasadei romane din india.ambasada indiei iti da viza de intrare in india.si nu iti trebuie ca turist sa obtii viza pe baza de invitatie.e suficient sa iti faci rezervare la avion pentru calatorie dus-intors,rezervare la hotel pentru toata durata sejurului in india,sa ai pasaport valabil cu minim sase luni de la data intoarcerii in romania,140 de ron pentru taxa de viza,un formular completat pe care il descarci de pe site-ul ambasadei indiei pe care vei lipi o poza.acestea sunt cerintele pentru viza de turist pentru india.daca doresti o viza pe o perioada mai lunga de 3 luni,adica alta decat de turist,atunci e mai complicat.viza de turist o obtii personal de la ambasada indiei la bucuresti in maxim o zi lucratoare.succes!
  de la andreea (29-07-2011 15:50:36)
 8. question
  Andreea ji. i want ask one more question. my age is 24 and my girlfriend age is 34 so age is matter in marry? and please tell me everything step by step what i do for marry in india or in romania. and if i do marry in romania then also need convert marriage certificate in romania and need get residence permit for stay there. and how much time take for get residence permit if i do marry in romania
  de la vishnu sharma (28-07-2011 14:49:15)
  question
  Andreea ji. after marry in india where i take residence permit in romania. and can only my future wife take residence permit in romania for me and in this time i stay in india and wait for get permit for live there or for get residence permit in romania need myself also. and where my future wife get residence permit in romania for me. and can i go romania after when she take permit for me for stay with her for forever.
  de la vishnu sharma (28-07-2011 16:34:16)
  ANSWER
  i understand about the age,but there is no problem for marriage.first of all,your girlfriend needs visa for coming to india.she should take tourist visa or other kind of visa preferable because you need time.you go to marriage house in your town of residency and ask for forms to fill in you and your future wife.then you deposit the forms in marriage house along with copies from both'passports,pictures of you two,a tax,and 2 medical certificates,and certificate for her to certify that she is not married anymore or that she is divorced.she may need also proof of divorce sentence.she must put also a copy of her birht ceritificate.your birth certificate may not be asked for.but she must put stamp of hague convention on her papers in order to be recognised in india.after you deposit the documents in your marriage house in home town you wait for a month in india,and then you go with 2 withnesses and have marriage certificate.if you do marriage in romania you need to convert certificate into indian one your marriage to be recognised in india.for permit after marriage in romania you only need to deposit documents that you have where to live in romania,marriage certificate along with tax bill from evidence of people in the home town of your future wife.3 months at least it takes for getting residence permit in romania.and marriage in romania takes 2 weeks only,but i have already told you that it is almost impossible to do marriage in romania.you should better hire a good lawyer in india and he does all for you in couple of days.
  de la andreea (29-07-2011 16:01:20)
 9. question
  Hi Andreea. after marriage in india my future wife go romania first and get residence permit for me or i can go with her. how much time take for get residence permit. and with visa how much time i can stay in romania. please tell me easy way for stay in romania with my future wife for forever. i want ask after marriage what is easy way stay in romania with her. and how much money need for get residence permit in romania.
  de la vishnu sharma (28-07-2011 07:23:40)
  answer
  Vishnu ji,she may go to romania with you also.it takes at least 3 months in romania to get residence permit for you.you can get 3 months tourist visa for romania.it is easy after getting residence permit to live in romania with your wife.first do marriage,then take residence permit,then live in romania forever with your wife.i do not know the cost of getting residence permit for romania and neither of marriage in both countries.all i know is that is easier getting married in india and then to obtain romanian marriage certificate.but i do not know how much money all these things cost.i wish i could have done more for you,but unfortunatelly i do not posses so much information.all you need is patience,money and do the right things in right manner.
  de la andreea (28-07-2011 11:16:48)
 10. question
  Andreea ji, she have a 12 years daughter. so daughter also important in marry?? and Andreea ji after marry in india can i stay easily in romania with her. and what cost of visa for 3 months for india. she also not want book hotel. Andreea ji where you live?? in india or romania
  de la vishnu sharma (27-07-2011 15:27:18)
  answer
  the child does not matter for marriage even if it is made in india or in romania.all it matters is your girlfriend not to be married at the moment of your marriage.you can live in romania with her,but not after one day after marriage.your future wife first must convert your indian marriage certificate into romanian one and then to ask residence permit for.otherwise you need visa to stay in romania.cost of visa for 3 months in india is not more than 40 eur.plane tickets cost 700 eur per person.she needs to prove where to stay in india,even if she does not live in hotel,she can make a booking on the internet and then to cancel it after getting visa.she can stay with u in same home in india,do not worry about this.she must show only papers in embassy for getting visa.so booking at hotel is just for getting visa from embassy of india in romania.any other questions you have,please let me know shortly.
  de la andreea (27-07-2011 21:07:33)
Echipa Ambasada.ro nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica "Comentarii".

Adauga comentariu

Titlu
Nume
Email
Doresti sa primesti stiri de la Ambasada.ro?
Doresti sa afli cand ai primit un raspuns?
 
Comentariu / Intrebare*
CAPTCHA Image
[ Alta imagine ]
Cod*

inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2014 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.