Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Washington DC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Ambasada SUA in Romania

Embassy of the USA
Tip reprezentanta ambasada
Oras Bucuresti

Adresa Ambasada SUA: Str. Tudor Arghezi nr. 7-9
Telefon: 200.33.00
Fax: 200.34.42

Centrul cultural
Adresa:
Str. Dumbrava Rosie nr.10
Telefon:(0040-21) 2003650
Fax: (0040-21) 2003723

 

Sectia Consulara
Adresa: Str. N. Filipescu nr. 26
Telefon: 200.33.00
Fax: 200.35.05; 200.33.81


Program de lucru

luni-vineri 8.00-17.00 - sectie consulara

 

Nota: Ambasada este inchisa in toate zilele de sarbatori legale(romanesti si americane).

 


Website Ambasada SUA

www.usembassy.roViza SUA


Vizele pentru diplomati si oficiali (A, G, NATO)

• A - 1 or A - 2 (Oficiali Guvenamentali Straini)
• C - 3 (Oficiali Guvernamentali Aflati in Tranzit)
• G - 1, G -2, G -3 or G - 4 (Organizatii Internationale)
• NATO 1 - 6 (Oficiali NATO, Reprezentati sau Angajati)
Sectia consulara a Ambasadei SUA la Bucuresti introdus un nou formular de aplicare pentru viza, DS-160, care inlocuieste formularul DS-156, DS-157 si DS-158. Incepand cu 1 aprilie 2010, formularul DS-160 este obigatoriu pentru toti aplicantii la viza de non-emigranti.

Noul formular DS-160 este disponibil si in limba romana:

PowerPoint DS-160
DS-160 (Romana)
DS-160 (Engleza)

Aplicatia online este valabila la adresa: http://ceac.state.gov/genniv/

Pasul 1. Pentru a completa formularul online de viza, aveti nevoie de o fotografie personala digitala. Cititi cu atentie cerintele de upload a fotografiilor si a specificatiilor acestora.

Pasul 2. Odata formularul completat, formularul DS-160 va fi trimis electronic. Va trebui sa printati pagina de confirmare si sa o aveti la dvs. la programarea pentru viza impreuna cu o fotografie si alte documente aferente. Nu este necesara  la interviu, o foto copie a formularului de aplicatie.

Toti cetatenii romani care isi doresc sa viziteze temporar SUA, trebuie sa aplice pentru viza de non-emigrant. Motivele pentru aplicare la aceasta viza pot fi: turism, afaceri, tratament medical si tipuri de munca temporara. Acest tip de viza cerut este definit de legea imigrarii, fiind in legatura cu scopul principal al calatoriei.

Majoritatea aplicantilor pentru viza care calatoresc in scopuri turistice sau afaceri  aplica pentru viza B1/B2. Membrii unui echipaj de un vas maritim (inclusiv vase de croaziera) sau de avioane aplica pentru viza C1/D. In cazul in care selectati gresit tipul de viza de care aveti nevoie completand formularul DS-160, veti fi rugat sa completati o noua aplicatie, se poate ca programarea pentru interviu sa fie restabilita.

Pentru a venea tipurile de vize pentru non-emigranti disponibile sub legea imigrarii, consultati sectiunea de vize pentru non-emigranti de pe website-ul USCIS. Pentru mai multe informatii despre vizitatorii temporari in SUA, consultati pagina USA de vizitatori temporari.

Majoritatea aplicantilor trebuie sa mearga la Ambasada SUA pentru un interviu. Pentru  informatii despre cum sa va programati pentru un interviu si taxe de aplicare, consultati pagina care contine  informatii despre procesul de aplicare pentru viza. Timpul de asteptare variaza, depinde de perioada anului si de cererea pentru programari. Pentru a verifica timpul de asteptare pentru vizele curente, click aici.

Fiecare aplicant pentru viza trebuie sa completeze un formular online. Pentru a verifica formularele standard cerute, consultati pagina Formulare si Documente. In functie de tipul de viza, aplicantilor li se cere sa aduca acte aditionale la interviu. Pentru a vedea ce fel de documente sunt necesare in functie de viza, click aici.


Aveti inca nelamuriri? In acest caz va sfatuim sa contactati asistentii consulari pentru probleme de vize la tel. (40 21) 200-3300, prin fax la (40 21) 200-3505 sau prin e-mail la visasbucharest@state.gov
 
 
Ultima actualizare:29 aprilie 2010

Info SUA
Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi

Stiri din SUA

Modul oferit de Presa.ro
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.