Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Sarajevo

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Reguli si traditii locale

Finlanda

Finlandezii nu au reguli foarte stricte, majoritatea se aseamana cu cele din alte tari. Consumul sau transportul de droguri poate duce la o sentinta de inchisoare. Consumul bauturilor alcoolice, apoi condusul autoturismelor sunt urmate de asemenea de o pedeapsa cu inchisoarea. Limita este de 50 miligrame alcool in 100 miligrame sange. Planta Khat este ilegala in Finlanda si cei care incearca sa o importe risca deportarea.

Italia

In orasele Venetia si Florenta vei observa foarte des atentia ce se acorda curateniei. Exista posibilitatea sa primesti amenda daca nu arunci resturile menajere in locurile special amenajate. De asemenea, sunt considerate ofense odihna pe scari sau in curti, consumul de bauturi de orice fel sau mancare in apropierea bisericilor si cladirilor publice din Florenta.

Autoritatile italiene depun eforturi deosebite pentru a descoperi productia si vanzarea ilegala de bunuri contrafacute. Comerciantii ilegali isi desfasoara activitatea pe strazile marilor orase italiene, in special in zonele turistice precum Florenta sau Roma. Te sfatuim sa nu cumperi de la acesti comercianti, altfel poti fi oprit de politia locala si obligat s aplatesti o amenda substantiala.

Olanda

Guvernul olandez a introdus identificarea obligatorie de la 1 ianuarie 2005. Orice persoana de la 14 ani trebuie sa prezinte un document de identitate valid politistilor la cererea acestora. Documentele pe care poti sa le folosesti pentru a demonstra identitatea depind de nationalitate:

- daca locuiesti sau vizitezi Olanda si esti rezident intr-o tara membra a Uniunii Europene, poti folosi pasaportu
- daca posezi dubla-cetatenie, te poti legitima cu permisul auto olandez, pasaportul sau cartea de identitate olandeza sau europeana
- copiile sunt acceptate ca o exceptie temporara dar politia poate insista sa vada si documentul original

Olanda este recunoscuta pentru toleranta pe care o afiseaza pentru asa numitele doguri usoare. In realitate, drogurile sunt interzise si aceasta toleranta exista doar pentru ocazii speciale in marele orase. Posesia de substante interzise sau achizitia lor in afara acestor zone permisive pot fi urmate de o pedeapsa cu inchisoarea.

Din ianuarie 2006, achizitionarea de droguri usoare in locuri publice a devenit o ofensa ce se poate pedepsi cu inchisoarea in Amsterdam. Exista locatii sepciale, cafenele, unde consumul de cannabis este tolerat. Recent, vanzarea de ciuperci halucinogene a devenit foarte populara. Turistii insa sunt sfatuiti sa fie precauti, avand in vedere faptul ca combinatii de alcool, cannabis si ciuperci se pot transforma in cocktail-uri fatale, cazuri grave fiind deja inregistrate.

sus^


 

Romania

Este ilegal schimbul de bani/valuta pe strada. Regula permite acest schimb doar in case de schimb cu autorizatie de functionare, banci si hoteluri.

Autoritatile romane trateaza foarte serios abuzurile sexuale sau consumul de droguri. Parintii persoanelor sub 18 ani care intra sub incidenta legii se pot astepta la pedepse cu inchisoarea.

Homosexualitatea nu mai este ilegala, dar inca exista probleme in acceptarea acestei situatii.

Majoritatea aeroporturilor si bazelor militare au semne ce marcheaza interzicerea fotografierii. Cel mai bine este sa se ceara permisiunea fotografierii anumitor obiective cum ar fi cladiri oficiale, autoturisme de politie etc.

Rusia

In Rusia, pedepsele sunt severe si judecatoriile condamna la perioade lungi de inchisoare persoanele care sunt descoperite in posesia drogurilor, chiar si in cantitati mici, fie ele puternice sau slabe.

Homosexualitatea este legala in Rusia si exista o toleranta rezonabila in atitudinea fata de aceasta minoritate.

Fotografiatul bazelor militare, obiectivelor de importanta strategica este interzis, in aceasta categorie fiind incluse si aeroporturile. In cazul in care aceasta regula este ignorata, exista riscul confiscarii filmului, retinerii pentru intrebari si posibilitatea arestarii.

Spania

Parintii, in special, ar trebui sa stie ca legislatia spaniola considera minori toate persoanele sub 18 ani, acestia fiind subiectul controlului si supravegherii parintilor. Orice minor neinsotit de un adult ce intra in atentia autoritatilor spaniole este dus intr-un centru de minori pentru protectie pana cand situatia lui este rezolvata.

Se stie ca fiecare companie aeriana are propria politica privind minorii neinsotiti, si e nevoie de o notificare in prealabil, inainte de a planui o calatorie.

Legislatia restrictiva privind fumatul in locurile publice a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2006. Amenzile pot oscila de la un minim de 30 euro pana la un maxim de 600 euro.

In Spania, posesia chiar si a unei cantitati infime de droguri poate cauza probleme majore, cum ar fi arestarea si pedeapsa cu inchisoarea.In special in Palma de Mallorca sau Ibiza, autoritatile condamna la pedeapsa cu inchisoarea orice persoana prinsa cu droguri in cluburi sau alte locuri publice.

Atat in orasul Madrid cat si in Insulele Balearics si Canare, institutiile guvernamentale regionale au interzis consumul de alcool in strada. Nerespectarea acestei legi duce la impunerea amenzilor.

Hotelurile au obligatia legala de a inregistra informatiile de pe pasapoartele turistilor la cazare. Ti-ar putea fi de ajutor o copie xerox a actelor pentru a nu fi nevoit sa lasi pasaportul la receptie.

Turcia

Turcia are o legislatie stricta in ceea ce priveste folosirea, posesia sau traficul de droguri ilegale. Persoanele condamnate pentru aceste actiuni risca o amenda substantiala sau chiar inchisoare de la 4 la 24 de ani.

Exportul de antichitati este interzis si este pedepsit cu inchisoare de la 5 la 10 ani. De asemenea, folosirea detectoarelor de metale este interzisa de legea turca.

Se stie ca pentru a vizita o moschee sau orice asezare religioasa, vestimentatia trebuie sa fie decenta.

Actiuni de genul insultelor aduse la natiunea turca sau la steagul turc precum si ruperea bancnotelor in spatiul public sunt considerate ofense.

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.