Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Taskent

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Pentru conducatorii auto

 Statutul aparatelor detectoare si anti radar in UE

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca cu autoturismul in state europene asupra faptului ca detinerea si folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisa in majoritatea statelor europene. De asemenea, ca si in cazul Romaniei, legislatiile rutiere ale tuturor statelor europene interzic folosirea dispozitivelor antiradar.


Utilizarea sau detinerea acestor aparate, se pedepseste, in functie de legislatia proprie a fiecarui stat, cu confiscarea aparatului, retinerea certificatului de inmatriculare al autoturismului, plata unor amenzi care in unele cazuri depasesc 2000 de euro etc. Date fiind cazurile de cetateni romani care, din necunoastere, s-au confruntat cu astfel de situatii, site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost completat cu informatii privind prevederile legale din tarile europene si penalizarile specifice pentru fiecare stat in parte. Aceste informatii pot fi gasite la sectiunea Sfaturi de calatorie/Conditii de calatorie, pe pagina fiecarei tari (alineatul Conditii privind traficul auto).


Legislatia rutiera in tarile europene este in continua schimbare. Pentru a evita situatii neplacute pe teritoriul altor state, Ministerul Afacerilor Externe recomanda persoanelor interesate sa nu calatoreasca in afara Romaniei cu astfel de aparate.
Ministerul Afacerilor Externe reitereaza totodata recomandarea ca, inainte de efectuarea unei calatorii in strainatate, fiecare cetatean sa se informeze cu privire la legislatia tarii de destinatie si a celor de tranzit, apeland in acest sens, in situatii specifice, chiar la ambasadele acestor state acreditate la Bucuresti.
De asemenea, MAE subliniaza necesitatea cooperarii cetatenilor romani cu autoritatile tarii respective si conformarii la indicatiile acestora. Personalul consular romanesc nu poate determina exonerarea de raspundere si nu poate acorda sprijin financiar, ci doar sa se asigure ca cetatenii romani sunt tratati corect si li se respecta drepturile.
 
 Tabel centralizator- Prevederi legislative privind utilizarea si detinerea dispozitivelor de detectare a radarelor si a aparatelor antiradar
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe, 19 septembrie 2008

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.