Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Islamabad

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Pakistan

Conditii de intare si regim de sedere

 

Intrarea in Pakistan se poate realiza terestru (cu autoturismul) si cu avionul. Accesul terestru este nerecomandabil, date fiind riscurile foarte mari de ordin securitar pe care le presupune o astfel de calatorie – tranzitarea unor localitati situate in zone de conflict. Cu avionul, cele doua porti de intrare in Pakistan le constituie aeroporturile internationale din Islamabad si Karachi, ultimul aflat la o distanta de 1200km de capitala.

Conditiile de intrare in Pakistan sunt urmatoarele:

 

detinerea unui pasaport valabil;

detinerea documentelor de calatorie care certifica scopul deplasarii in Pakistan;

detinerea in pasaport a unei vize valabile;

asigurare medicala valabila pe perioada prezentei in Pakistan

Autoritatile din Pakistan nu elibereaza vize la frontiera, motiv pentru care vizele trebuie obtinute de la Ambasada Pakistanului la Bucuresti (Str. Barbu Delavrancea nr.22, sector 1 Bucuresti; Tel. 318-7873; Fax 318-7874).

Pe intreaga durata a sederii in Pakistan, cetatenii romani sunt sfatuiti sa mentina un contact permanent cu Ambasada Romaniei la Islamabad – House nr. 13, strada 88, sector G6/3; tel. 00 92 51 2826514, fax 00 92 51 2826515). In cazul unor incidente care afecteaza integritatea fizica a persoanei sau a bunurilor proprietate personala, se recomanda contactarea celei mai apropiate sectii de politie, concomitent cu cea a misiunii diplomatice romane.


Amenintari teroriste si aspecte de securitate

 

Autoritatile de la Islamabad depun eforturi sustinute pentru crearea unui mediu de securitate functional, fiind adoptate o serie de masuri menite sa asigure controlarea elementelor de sorginte terorista si instaurarea unei stari de stabilitate politico-sociala.

In pofida actiunilor de prevenire si contracarare a exprimarii unor fenomene de natura terorista, intreprinse de administratia de la Islamabad, situatia existenta in Pakistan nu ofera, deocamdata, cadrul desfasurarii unor vizite, mai ales in scop turistic, in conditii de securitate.

Tensionarea relatiilor politice intre autoritatile centrale de la Islamabad si liderii structurilor tribale din provincia Baluchistan, cu implicatii inclusiv pe linie militara – confruntari frecvente, fara o proxima finalitate, atentatele cu bomba din Karachi – oras industrializat, cu o mare prezenta straina, precum si ciocnirile armate din Waziristan – intre trupele militare federale si elemente de factura terorista, concentrate de-a lungul granitei cu Afganistanul, sunt factori care contribuie in mod direct la mentinerea unei starii de insecuritate in Pakistan.

Adiacent confruntarilor de tip militar, frecventele demonstratii si mitinguri, in majoritatea cazurilor cu exprimarea unor acte de violenta si tulburare a ordinii publice, care se desfasoara in Islamabad, Lahore, Sialkot, Karachi si Quetta, completeaza spectrul starii de insecuritate din Pakistan.

Ambasada Romaniei la Islamabad recomanda cetatenilor romani ca, pe cat posibil, sa efectueze deplasari in Pakistan doar daca este absolut necesar. Totusi, in cazul in care intentioneaza sa se deplaseze in Pakistan, cetatenii romani trebuie sa tina cont de urmatoarele:

sa limiteze, pe cat posibil, ca perioada, prezenta lor in Pakistan;

sa ia legatura cu Ambasada Romaniei la Islamabad, atat anterior plecarii spre Pakistan, cat si cu prilejul sosirii, pentru a transmite, date de contact, zona calatoriei, portile de intrare, precum si rutele de deplasare in interiorul tarii. Cu aceasta ocazie vor primi detalii in legatura cu starea de securitate din Pakistan si despre normele minime de conduita pe perioada sejurului in aceasta tara; de asemenea, le recomandam sa pastreze permanent contactul cu Ambasada Romaniei de la Islamabad pe timpul sederii in Pakistan;

sa se deplaseze in Pakistan, pe cat posibil, cu avionul, iar in Islamabad sa intre prin Portile Karachi si Lahore;

sa evite prezenta in zonele care concentreaza mitinguri si manifestatii politice;

sa evite insotirea unor personalitati locale si stationarea in zona institutiilor guvernamentale;

sa evite participarea la petreceri si evenimente in aer liber;

sa evite deplasarea in principalele orase dupa ora 18.00 si in centrele comerciale foarte populate. Pentru capitala Islamabad, se recomanda evitarea zonelor Aabpara, Jinnah Super, Melody Market si Super Market. De asemenea, in Islamabad sa petreaca cat mai putin timp in zonele Lal Masjid, Constitution Avenue, Serena Hotel, Zero Point si sectoarele F7 si G9;

sa evite deplasarea in Provincia Frontierei de Nord-Vest, in Kashmir si in zonele invecinate din Provinciile Punjab si Balochistan;

sa se asigure ca documentatia necesara intrarii/iesirii din Pakistan este valabila, actualizata si conforma cu cerintele legale impuse de autoritatile locale;

persoanele de sex feminin sa evite efectuarea unor vizite in Pakistan neinsotite; de asemenea, sa nu poarte imbracaminte de talie scurta sau de culori stridente.


Conditii privind traficul auto

 

In Pakistan, traficul auto se desfasoara pe partea stanga a drumului, asemanator sistemului britanic. Functioneaza prioritatea de dreapta. Stare generala a drumurilor si infrastructurii este buna. Exista politie rutiera, recent constituita, care se afla intr-o continua stare de evolutie, fiind intr-oprezenta numeroasa pe strazile capitalei.


Permisul de conducere

 

Permisul de conducere romanesc nu este valabil in Pakistan, insa pe baza acestuia, rezidentii il pot obtine pe cel pakistanez.


Utilizarea cartilor de credit

Utilizarea cartilor de credit sau a altor modalitati de plata se poate realiza la majoritatea

bancilor. Sistemul platilor cu cardul este frecvent folosit pe piata pakistaneza.

 

Sursa: www.mae.ro

Ultima actualizare: 13 martie 2009 

Info Pakistan
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.