Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Alger

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Algeria

Conditii de intrare si regim de sedere

Viza de intrare în Algeria este obligatorie pentru cetatenii romani posesori de pasapoarte simple si de serviciu. Nu este necesara viza de intrare pentru posesorii de pasapoarte diplomatice, care pot intra si ramane pe teritoriul algerian pentru o perioada de 30 de zile. Viza se obtine numai de la misiunile algeriene acreditate în strainatate si se acorda cu o valabilitate de 3 luni, 6 luni, 1 an sau 2 ani. Perioada de sedere nu poate depasi 90 de zile. Sejurul efectiv cumulat pe teritoriul tarii de-a lungul unui an nu poate depasi 180 zile. Scopurile pentru care sunt acordate vizele sunt: misiune diplomatica, misiune oficiala, turism, afaceri, studii, munca, munca temporara (nu poate depasi 3 luni), vizita familiala, medicala sau culturala. Regimul de sedere al strainilor pe teritoriul algerian este reglementat de legea strainilor, care prevede necesitatea obtinerii unei carti de rezidenta, eliberata de organele de politie locale.

Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere în Algeria, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile algeriene:

    * Ambasada Republicii Algeriene Democratice si Populare din Bucuresti
    * Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Algeriene Democratice si Populare

Autoritatile algeriene nu elibereaza vize la frontiera. Vizele de intrare se pot obtine numai de la ambasadele sau consulatele Algeriei din exterior. În Romania, vizele se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Algeriei din Bucuresti.


Amenintari teroriste


Activitatile teroriste au o frecventa destul de ridicata în cele trei regiuni din Kabylia (Bejaia, Bouira si Tizi Ouzou) si în regiunea Boumerdes. Alte regiuni din nord sunt, de asemenea, atinse. Violenta terorista se manifesta sub diferite forme, uneori apropiate de banditism: ambuscade împotriva fortelor de ordine, asasinate, explozia bombelor artizanale. Un important dispozitiv de securitate este desfasurat în marile aglomeratii, orasele fiind în general securizate.

Cu toate acestea, la 11 aprilie 2007, în capitala tarii s-au produs atacuri teroriste realizate simultan în mai multe locuri (inclusiv în centrul orasului). Desi au vizat sedii ale autoritatilor centrale si locale, aceste actiuni teroriste s-au soldat cu zeci de morti si sute de raniti, în mare parte victimele fiind din randul civililor.

Cu toate ca nici un cetatean european nu a fost asasinat în ultimii ani, trebuie avuta în vedere publicarea pe Internet,  în luna iunie 2004, de catre principalul grup terorist din Algeria din acel moment (GSPC), a unei „declaratii de razboi împotriva strainilor si a ateilor”. Autoritatile locale mentin dispozitive de securitate în zonele în care locuiesc straini si în zonele marilor hoteluri si a circuitelor turistice.

Cetatenilor romani care calatoresc în Algeria li se recomanda sa urmareasca în permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile algeriene si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe.


Siguranta si criminalitate


Este de semnalat o crestere a delincventei de drept comun, în special a furturilor cu violenta, violurilor si înselaciunilor, în special în cartierele populate din orasul Alger.

Recomandam cetatenilor romani care se deplaseaza în Algeria pe cont propriu, în interes personal sau turistic, sa nu intre pe teritoriul algerian fara a avea o persoana de contact cunoscuta care sa o însoteasca, sa nu circule neînsotiti dupa orele 22:00, sa nu se implice în activitati de schimb de valuta sau achizitionare de obiecte de valoare de pe piata neagra. Fiind o tara musulmana, persoanele de sex feminin trebuie sa adopte o tinuta si un comportament decente în public.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate în locuri sigure si sa nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în masini. Masinile trebuie încuiate si asigurate cu sisteme de alarma. În cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe întreaga durata a calatoriei.

În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. În cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea biroului local de politie si a Ambasadei Romaniei la Alger (telefon: 00213-21 60 08 71).


Sistemul medical

Pentru intrarea pe teritoriul algerian este necesara detinerea unei asigurari medicale de calatorie. Se recomanda vaccinarea împotriva variolei, holerei si febrei galbene pentru toate persoanele care raman pe teritoriul algerian o perioada mai lunga de 5 zile.


Conditii privind traficul auto

Starea generala a drumurilor este, în general, buna. Traficul se desfasoara pe partea dreapta a drumului.

Limitele de viteza sunt: 50 km/h în localitati si 80/90 km/h (functie de capacitatea cilindrica a vehiculului) în afara acestora. Parcarea se face în locuri special amenajate (putine la numar) si, cel mai frecvent, pe partea dreapta a drumului. Centura de siguranta este obligatorie. Intersectiile sunt dirijate de agenti de circulatie, iar intersectiile semaforizate sunt foarte putine. Autoritatile algeriene nu recunosc ’’cartea verde’’ si solicita conducatorilor auto sa încheie un contract de asigurare special, valabil pe teritoriul algerian.

Dupa orele 22:00, pe sosele sunt instalate baraje de control (sunt prezente în toate intersectiile importante), la întalnirea carora conducatorul auto este obligat sa reduca viteza, sa aprinda lumina de pozitie si sa astepte recomandarile personalului militar care formeaza barajul.

Pentru ratiuni de securitate, transportul în comun interurban terestru este nerecomandat, întrucat exista înca riscul barajelor false ridicate de reprezentantii unor grupuri armate, pe anumite drumuri, inclusiv pe axe principale foarte frecventate, deseori la caderea noptii.

Transportul public urban este asigurat exclusiv cu autobuze. Taxiurile functioneaza cu rute prestabilite. Transportul public inter-urban se efectueaza pe cale aeriana si cu trenul, însa calatoriile cu trenul sunt de evitat.

Permisul de conducere romanesc nu este recunoscut pe teritoriul algerian.


Informatii pentru cazuri de deces

În caz de deces, familiile persoanelor decedate în Algeria trebuie sa aiba în vedere faptul ca nu exista societati abilitate care sa efectueze procedurile de conservare/îmbalsamare a corpului defunctului, cerinta obligatorie pentru transportul international. În astfel de cazuri, recomandam tuturor persoanelor interesate sa solicite sprijinul Ambasadei Romaniei din Alger.


Regimul vamal

Se interzice introducerea pe teritoriul algerian a bauturilor alcoolice, a produselor pe baza de carne de porc, a tigarilor în cantitate excedenta consumului personal. În Algeria functioneaza legea starii de urgenta, în baza careia este interzisa introducerea oricarui tip de arme (inclusiv pentru vanatoare).

Sursa: mae.ro

Actualizat: 3 februarie 2009

Info Algeria
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.