Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Bangkok

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Thailanda

Conditii de intrare si regimul de sedere

Vize. Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda au obligativitatea obtinerii unei vize de intrare de la una din reprezentantele diplomatice ale Thailandei din strainatate.

Nu se acorda viza la frontiera thailandeza.

Pentru o sedere de un an se poate solicita o viza "non-immigrant" la o reprezentanta diplomatica thailandeza, care inainteaza cererea spre aprobare Biroului de Imigrari din Thailanda.

Vizele pentru munca trebuie solicitate Biroului de Imigrari de catre firma thailandeza care doreste sa angajeze un strain.

Pot solicita viza de sedere permanenta strainii care poseda viza "non-immigrant" si au o perioada continua de sedere in Thailanda de 3 ani.

Strainul posesor al unei vize de sedere permanenta care doreste sa calatoreasca in afara Thailandei si sa pastreze dreptul de sedere permanenta trebuie sa solicite in prealabil o viza "non-immigrant".

Dupa plecare, strainul trebuie sa revina in Thailanda inaintea implinirii termenului de maxim 1 an, in caz contrar, dreptul de sedere permanenta i se ridica automat.

Un strain trebuie sa notifice Biroul de Imigrari cu privire la adresa la care locuieste, procedura care se repeta la fiecare 90 zile.

Strainilor carora le-a expirat viza de sedere si se prezinta din proprie initiativa la Biroul de Imigrari, li se aplica o amenda de 200 Baht pentru fiecare zi de depasire a valabilitatii vizei, dar suma totala a amenzii nu poate depasi 20.000 Baht (cca. 500 $ SUA). Exceptie fac strainii care si-au pierdut documentele de calatorie si se prezinta la Biroul de Imigrari pentru acordarea unei noi vize de sedere temporara in Thailanda pe documentele eliberate de ambasadele statelor de provenienta.

Permisiunea de revenire

Este obligatoriu sa obtineti “permisiunea de revenire” in cazul in care sunteti posesor al unei vize de sedere pentru Thailanda, doriti sa calatoriti in alta tara si ulterior sa va intoarceti in Thailanda inainte de expirarea vizei.

  • Aceasta permisiune va da dreptul sa reveniti  in Thailanda si sa folositi valabilitatea vizei initiale pana la expirare.
  • Daca nu solicitati permisiunea de revenire, viza se anuleaza automat la iesirea din Thailanda.
  • Permisiune de revenire in Thailanda in cadrul unei vize initiale poate fi obtinuta ori de cate ori se solicita.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala thailandeza, modificari ce pot interveni in mod periodic, cuantumul minim al sumelor ce trebuie detinute pe categorii de vize, regimul asigurarilor medicale si alte detalii necesare obtinerii diferitelor categorii de vize, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile thailandeze:

Amenintari

La Bangkok situatia este tensionata, datorita manifestatiilor politice stradale, care au potential sa degenereze in acte de violenta. Aeroportul International din Bangkok, Suvarnabhumi, precum si aeroportul Don Muang au fost inchise, plecarile avioanelor fiind suspendate, iar sosirile fiind redirectionare spre alte aeroporturi.

Recomandam cetatenilor romani aflati in capitala Thailandei sa manifeste atentie sporita la deplasarea in oras, sa evite locurile aglomerate si sa respecte atentionarile si instructiunile autoritatilor locale.

Recomandam cetatenilor romani sa evite, in aceasta perioada, efectuarea calatoriilor care nu sunt absolut necesare in Regatul Thailanda si, mai ales, sa evite deplasarile in zona de frontiera cu Myanmar si in provinciile sudice Pattani, Yala, Narathiwat si Songkhla, unde situatia de securitate este deteriorata semnificativ ca urmare a actiunilor violente ale unor grupuri armate.

Totodata, recomandam evitarea deplasarilor in zona de frontiera cu Uniunea Myanmar.

Va sfatuim sa va informati permanent asupra situatiei de securitate din zona si sa manifeste atentie si prudenta sporita pe toata durata prezentei in aceste regiuni.

De asemenea, recomandam prudenta in zonele turistice aglomerate.


Siguranta si criminalitate
 

Intre infractiunile cele mai frecvente se numara consumul si traficul de droguri si sustragerea si falsificarea pasapoartelor. Recomandam cetatenilor romani sa respinga ofertele de a prelua orice tip de bagaje la aeroport sau in orice punct de trecere a frontierei de la persoane necunoscute, deoarece pot intra sub incidenta acuzatiilor de trafic de droguri, fapte pedepsite extrem de sever de autoritatile thailandeze.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini.

Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. Indiferent de mijloacele de calatorie utilizate, se recomanda grija fata de propriile bunuri si documente .

Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate in siguranta la hotel si sa se utilizeze numai o copie a actelor de identitate.

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman la Bangkok

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor thailandeze, trebuie apelata de urgenta politia la numarul de telefon 191.

Foarte important este ca, in orice imprejurare, atunci cand in urma unor evenimente se apeleaza la serviciile organelor de ordine, a companiilor de asigurari etc., orice document semnat sa fie tradus intr-o limba de circulatie internationala cunoscuta de persoana in cauza, pentru eliminarea oricaror neclaritati in interpretarea ulterioara a documentului, ce poate avea implicatii legale.


Sistemul medical
 

Pentru calatoriile in Thailanda sunt necesare asigurarile medicale si de calatorie, iar unitatile medicale accepta asemenea asigurari incheiate in alte tari, in conditiile in care firma la care se incheie polita are reprezentanta sau in aceasta tara.

Pentru vizitele in Thailanda nu sunt impuse vaccinari speciale. La cerere, orice vaccin poate fi facut pe loc, in aeroport, contra cost.


Conditii privind traficul auto
 

Thailanda dispune de o infrastructura foarte buna a autostrazilor si drumurilor nationale.

Sistemul de conducere auto este cel britanic (volanul pe partea dreapta), iar sensul de deplasare al vehiculelor este pe partea stanga a arterei de circulatie.

Pe autostrazi viteza legala este de 120 km/h, iar in orase de 50 km/h, exceptie facand cazurile particulare (executarea de lucrari publice, reparatii sosele, strazi etc.). Parcarea este permisa in locurile special amenajate si marcate corespunzator.

In caz contrar, politia rutiera blocheaza rotile autoturismului si nu se revine asupra acestei masuri decat dupa plata unei amenzi la cea mai apropiata sectie de politie.

Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie.

Regulile de circulatie sunt cele valabile pe plan international, adaptate mersului pe partea stanga.

O atentie deosebita trebuie acordata in marile orase participantilor la trafic ce utilizeaza motorete si motociclete, care de cele mai multe ori nu au un stil preventiv de a conduce si pun in pericol siguranta circulatiei.

Permisul de conducere 

Daca sunteti turist, nu aveti voie sa conduceti autoturisme, sa va folositi permisul de conducere romanesc si nici nu puteti obtine un permis de conducere thailandez.


Reglementari vamale
 

Introducerea in Thailanda a drogurilor de orice natura este interzisa.

Consumarea, posesia si vanzarea de droguri este aspru pedepsita de legea thailandeza, cu inchisoare de la 6 luni la inchisoare pe viata.

Sumele care depasesc limita a 10.000 Euro trebuie declarate la intrarea in Thailanda.


Regimul medicamentelor
 

Nu sunt restrictii in privinta medicamentelor prescrise de medic, pentru folosinta personala si in cantitati care sa acopere perioada de sejur a turistului, cu exceptia celor psihotrope pentru care sunt restrictii.


Utilizarea cartilor de credit
 

Toate cartile de credit importante sunt acceptate de bancile, restaurantele si magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite si cecurile de calatorie la toate bancile si casele de schimb valutar.

Regimul animalelor de companie 

Datorita numeroaselor modificari ce pot avea loc privind regimul intrarii sau iesirii animalelor de companie, ca urmare a problemelor pe care Thailanda le-a avut cu gripa aviara, precum si neacceptarea acestora in majoritatea hotelurilor, se recomanda turistilor romani sa nu calatoreasca in Thailanda cu animale de companie.

 

Sursa: www.mae.ro

Ultima actualizare: 13 martie 2009 

Info Thailanda
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.