Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Caracas

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Venezuela

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani pot intra si ramane in Venezuela fara viza pentru o perioada de cel mult 90 de zile. Cetatenii romani casatoriti cu cetateni venezuelieni, care doresc sa se stabileasca in Venezuela, pot solicita acordarea unei vize de sedere temporara pe termen lung tip Transeunte.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia nationala venezueleana, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile venezuelene:

·  Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Venezuela ( www.mre.gov.ve )

·  Ambasada Republicii Venezuela in Romania(Str. Pictor George Demetrescu Mirea nr. 18, sector 1, Bucuresti; Tel: 222-5874; Fax: 222-5073; Email: embavero@pcnet.ro )

Amenintari teroriste

In Venezuela riscul atentatelor teroriste este relativ scazut. Cu toate acestea, cetatenii romani trebuie sa aiba

in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.

Cetatenilor romani care calatoresc in Venezuela li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile venezuelene si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe ( www.mae.ro ).

Siguranta si criminalitate

Venezuela este o tara in care criminalitatea atinge cote alarmante, imprejurare ce trebuie avuta in vedere de toti cei care calatoresc in aceasta tara. Criminalitatea este deosebit de ridicata in orasele mari, in special in Caracas, metropola in care saptamanal se inregistreaza cca. 30-40 de crime (in tara peste 10.000 de crime anual). Tipuri de infractiuni frecvente: ucideri, furturi, talharii, trafic cu droguri. Masuri de protectie proprie a cetateanului: evitarea cartierelor periferice si a strazilor laturalnice din marile orase; renuntarea la folosirea obiectelor ce pot atrage atentia (aparate de fotografiat, videocamere, ceasuri, inele sau alte bijuterii, oprirea in intersectii avand geamul autoturismului deschis). Masuri de reactie in cazul in care cetateanul roman este victima a unei infractiuni: renuntarea la orice forma de rezistenta violenta fata de infractor, care, de regula, este inarmat; anuntarea autoritatilor dupa incident. Masuri de reactie in cazul pierderii pasaportului sau a altor documente: anuntarea ambasadei si a autoritatilor locale. In caz de nevoie se poate elibera un titlu de calatorie pentru o calatorie in tara. Autoritati publice de contact: Politia Tehnica Judiciara (tel: 261-2204) si Politia Metropolitana Caracas (tel: 171).

Sistemul medical

Este necesara o asigurare medicala si de calatorie corespunzatoare, intrucat serviciile medicale nu sunt gratuite. Asigurarile medicale se pot incheia si inVenezuela, la institutiile de asigurare care se gasesc in toate orasele mari. Vaccinuri speciale: pentru febra galbena, in cazul cetatenilor care calatoresc in Delta Amacuro sau in Zona Amazonului. Spitale: Spitalul Avila, mare unitate spitaliceasca, in care functioneaza toate sectiile de specialitate medicala, precum si Clinica Caracas din cartierul San Bernardino (toate specialitatile).

Conditii privind traficul auto

Sistemul de circulatie auto: circulatie pe banda din dreapta, cu prioritate de dreapta si respectarea celorlalte reguli internationale. Starea generala a drumurilor si infrastructurii: peste 1000 de km. de autostrada, soselele nationale sunt asfaltate, dar starea carosabilului nu este ireprosabila. Se recomanda evitarea circulatiei in timpul noptii. Limitele de viteza: 60 km. in localitati si 80 si 110 km. in afara localitatilor (in functie de stat). Parcarea poate fi facuta numai in locurile special amenajate. Parcarile sunt platite. Reguli aplicabile: prioritate de dreapta, circulatie pe banda din dreapta, obligatorie purtarea centurii de siguranta, alte reguli internationale.

Permisul de conducere

Permisul de conducere international este valabil. Pentru o sedere mai lunga se elibereaza, in baza permisului international, un permis national de conducere, dupa efectuarea unei vizite medicale. Vizita medicala trebuie reinnoita anual. Transportul public: se realizeaza pe cale aeriana, navala si terestra. Exista o retea de autobuze care leaga principalele orase din tara. In Venezuela nu exista cai ferate pentru traficul de persoane. In Caracas functioneaza si un metrou. Autoritati competente: Politia de trafic.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

Se anunta de urgenta Politia de trafic si nu se paraseste locul accidentului pana la sosirea unui echipaj al Politiei.

Telefoane utile

·  Informatii telefoane Caracas 113

·  Politia Caracas 171

·  Politia Tehnica Judiciara (in caz de accident de trafic 261-2204)

·  Crucea Rosie 571-4713

·  Serviciul de Urgenta Metropolitana 577-5911

·  Spitalul El Avila Caracas 276-1111

Reglementari vamale

Este permisa introducerea in tara a bunurilor de uz personal in cantitati rezonabile. Sumele de bani introduse in tara trebuie declarate. Este interzisa introducerea in tara de arme de foc si de droguri.

Regimul animalelor de companie

Este permisa intrarea animalelor de companie (caini si pisici), daca acestea sunt insotite de un certificat de origine si de sanatate (eliberate de autoritati sanitare publice romane) continand datele de identitate ale animalelor si proprietarilor si care atesta ca animalele sunt sanatoase si vaccinate antirabic.

 

Sursa: www.mae.ro

Ultima actualizare: 13 martie 2009 

Info Venezuela
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.