Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Dakar

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Senegal

Conditii de intrare si regim de sedere

Pentru cetatenii romani, posesori de pasapoart simple, viza de intrare este obligatorie. Autoritatile senegaleze nu acorda vize la aeroport sau la alte puncte de trecere a frontierei decat in cazuri exceptionale si cu mare intarziere (uneori chiar 2 zile). Vizele se acorda pentru o perioada de 90 de zile. Dupa depasirea termenului de 90 de zile, este necesara prelungirea vizei la Ministerul de Interne (Serviciul de vize) sau obtinerea unei carti de rezidenta temporara, in cazuri bine justificate (investitii sau permis de munca).

In Romania, vizele de intrare in Senegal se pot obtine cu sprijinul Consulatului Onorific al Senegalului la Bucuresti (Str. Lucretiu Patrascanu nr. 14, Bl. MY 3, etaj 1, sector 3; Tel:021-255 2350; Fax. 021-255 2638).

Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere in Senegal, va recomandam sa consultati informatiile oficiale prezentate de autoritatile senegaleze:

·  Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Senegal ( www.diplomatie.gouv.sn )

Amenintari teroriste

Senegal nu fost tinta unor atacuri teroriste directe indreptate impotriva cetatenilor straini, prezentand un risc scazut de producere a unor incidente altele decat amenintarile teroriste globale, care pot viza in mod nediscriminat tinte civile.

Cetatenilor romani care calatoresc in Senegal li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile locale si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe ( www.mae.ro ).

Siguranta si criminalitate

Strainii pot calatori liber in toate regiunile tarii, cu cateva restrictii in provincia sudica Casamance unde, datorita tensiunilor politice, nu se poate asigura siguranta deplina. Acordul semnat la 30 decembrie 2004 intre Guvernul Central si Miscarea Fortelor Democratice pentru Independenta Casamance a creat premisele inlaturarii, in viitorul apropiat, a acestor restrictii, dupa finalizarea actiunii de deminare.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.

Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului si ale fortelor de ordine. Se recomanda folosirea traseelor turistice a caror securitate este asigurata suplimentar de politia turistica. Se recomanda, in general, tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Senegal, sa respecte obiceiurile si traditiile localnicilor si sa manifeste intelegere si acceptare fata de acestea. Persoanelor de sex feminin li se recomanda sa poarte o tinuta decenta, care sa nu poata fi interpretata ca o desconsiderare a preceptelor islamice. Tinuta sportiva se poarta, de regula, numai in interiorul incintelor cu aceasta destinatie.

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, este obligatorie sesizarea scrisa a biroului local al politiei.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor egiptene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

·  Politia din Dakar(00221) 823 71 49; (0021) 823 25 29

·  Jandarmeria din Dakar (0021) 800 20 20

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical

Datorita conditiilor specifice continentului african, Senegalul prezinta riscuri pentru urmatoarele boli: turbarea, meningita, febra tifoida, paludismul, febra galbena si holera. Epidemia de holera care a izbucnit in luna martie in regiunea Touba Mbacke (centrul tarii) se intinde pe intreg teritoriul Senegalului. Se recomanda vaccinarea impotriva poliomielitei, difteriei, meningitei, febrei tifoide, hepatitei A si hepatitei B. Majoritatea turistilor europeni se deplaseaza in Senegal in cadru organizat, avand asigurate toate serviciile, inclusiv cele medicale.

Pentru cetatenii romani care se afla temporar in Senegal, se recomanda cu insistenta procurarea unei asigurari medicale de calatorie valabila pe intreaga durata a sederii (care sa includa, in masura posibilului, clauze de evacuare de urgenta pe calea aerului in caz de imbolnavire).

Conditii privind traficul auto

In Senegal exista o singura autostrada cu o lungime de circa 100 km, traversata permanent de pietoni, animale si vehicule tractate de animale. In partea de vest a tarii sunt drumuri nationale care sunt intr-o stare acceptabila iar in centrul si estul tarii circulatia se face pe fasii de pamant. Se circula pe partea stanga a drumurilor. Sistemul de semnalizare este redus, regula clasica de circulatie fiind prioritatea de dreapta. Este interzisa conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

Permisul de conducere

Permisele de conducere europene sunt acceptate pe perioada de scurt sejur. Pentru perioadele de lung sejur trebuie obtinut un permis local. Acest lucru se face fara examen, numai in baza permisului european, care nu se retine.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

In caz de accident se aunta politia la telefon 17 si pompierii la telefon 18. Chiar si pentru tamponari usoare, practica este anuntarea politiei, fara a deplasa autovehiculele implicate.

Reglementari vamale

In general, nu exista restrictii vamale pentru turistii straini, nici in ceea ce priveste obiectele, nici sumele in valuta admise la intrare, cu conditia declararii acestora.

Utilizarea cartilor de credit

Cartile de credit si cecurile de calatorie sunt admise de majoritatea bancilor dar nu si de magazine.

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie trebuie sa fie insotite de certificatele medicale obisnuite in traficul international, continand datele de identitate ale animalului si atestand faptul ca animalul este sanatos si vaccinat antirabic.

Sursa: www.mae.ro

Ultima actualizare: 16 martie 2009 

Info Senegal
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.