Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Singapore

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Singapore

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenilor romani care intra pe teritoriul Republicii Singapore în scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive, li se va permite intrarea pe teritoriul acestui stat pentru o perioada de 30 de zile, perioada care va putea fi prelungita ulterior printr-o cerere adresata autoritatilor de imigrari din Republica Singapore. Pentru angajare în munca este necesara obtinerea în prealabil a unui permis de munca din partea Ministerului Muncii.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala singaporeza recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile singaporeze:


Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste în Singapore este scazut, însa cetatenii romani trebuie sa aiba în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.

Recomandam cetatenilor romani care calatoresc sau se afla în Singapore sa consulte periodic informatiile prezentate de autoritatile locale si sa urmeze recomandarile acestora.


Siguranta si criminalitate

Singapore are una din cele mai scazute rate de criminalitate din lume. Tipurile cele mai frecvente de infractiuni sunt furtul de telefoane mobile si laptopuri. Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate în locuri sigure si sa nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în masini. Masinile trebuie încuiate si asigurate cu sisteme de alarma. În cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe întreaga durata a calatoriei.

În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. În cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a Ambasadei Romaniei.

În cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta

  • politia: 999
  • ambulanta / pompierii: 995

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara în conditiile prevazute de lege.


Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie în Singapore. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc în aceasta tara sa încheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru întreaga durata a deplasarii.Toate unitatile medicale singaporeze accepta asigurarile medicale de calatorie încheiate cu agentiile de asigurari internationale si nationale recunoscute. Exista si posibilitatea încheierii de asigurari medicale pe plan local. Desi nu sunt obligatorii vaccinurile împotriva bolilor tropicale, se recomanda totusi vaccinarea împotriva virusului dengue transmis de tantari.


Conditii privind traficul auto

Starea drumurilor si a infrastructurii rutiere este foarte buna. Traficul auto se desfasoara pe partea stanga.Viteza este limitata la 90 km/h pe autostrada si 60 km/h în oras. Parcarea este cu plata si se face în locuri special amenajate, inclusiv in parcari subterane. Este interzisa parcarea pe marginea soselelor. Centura de siguranta este obligatorie. Se acorda prioritate de stanga. Abaterile de la regulile de circulatie se pedepsesc cu amenda iar infractiunile grave cu amenda si inchisoarea. Consumul de alcool la volan este strict interzis. În cazul producerii unui accident se asteapta sosirea politiei.

Permisul de conducere

Este necesara preschimbarea permisului de conducere romanesc.


Reglementari vamale

Controlul pasagerilor si al bagajelor acestora la aeroportul international de la Changi este facut în mod foarte riguros, chiar si persoanele care se afla în tranzit si transporta obiecte interzise importului sau supuse unei declaratii prealabile pot fi împiedicate sa-si continuie calatoria si sa fie deferite unei autoritati politienesti. Obiectele incriminate sunt cele interzise în mod obisnuit în timpul transportului cu avionul dar si toate cele din domeniul armelor chiar daca sunt inofensive. Astfel, este interzisa detinerea de arme de foc, chiar sub forma de parti componente sau jucarii, munitii, arme de colectie, arme albe de orice natura, focuri de artificii, veste antiglont, catuse, gaz lacrimogen. Pentru trafic de droguri se aplica pedeapsa capitala. Este interzis importul de guma de mestecat.Pentru tigari si bauturi alcoolice se percep taxe vamale. Informatii suplimentare se pot obtine pe pagina web a directiei vamale din Singapore: http://www.customs.gov.sg/.


Regimul animalelor de companie

Animalele de companie (atat cele care intra cat si cele care tranziteaza Singapore) trebuie sa fie însotite de carnetul de sanatate continand datele de identitate ale animalelor si proprietarilor si care atesta ca animalele sunt sanatoase si vaccinate antirabic.

Sursa: www.mae.ro

Ultima actualizare: 16 martie 2009 

Info Singapore
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.