Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Buenos Aires

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Argentina

Conditii de intrare si regimul de vize

1. Necesitatea obtinerii vizei de intrare: Începand cu 30 decembrie 2005, cetatenii romani posesori de pasapoarte simple pot intra în Argentina fara vize, în scop turistic sau de afaceri, cu conditia ca perioada de sedere sa nu depaseasca 90 de zile într-un interval de sase luni de la data primei intrari în Argentina.

2. Durata de sedere permisa de viza: În cazul unei sederi mai îndelungate, este necesar sa se solicite oricarei sectii consulare argentiniene viza corespunzatoare, care nu poate depasi 90 de zile, dar poate fi prelungita în Argentina.

3. Scopuri pentru care sunt acordate vizele: Vize de afaceri, vize turistice, vize de rezidenta temporara si vize de studii.

4. Posibilitatea obtinerii vizelor la frontiera: Nu se emit vize la frontiera decat în cazuri de forta majora. Se recomanda ca acele persoane care au nevoie de viza sa o obtina de la o sectie consulara argentiniana înainte de a calatori spre Argentina.

5. Regimul de sedere, permise de sedere sau alte autorizatii: Cetatenii romani care sunt casatoriti cu cetateni argentinieni pot obtine vize de rezidenta temporara în baza actelor de registru civil corespunzatoare. Cetatenii romani care ar urma sa lucreze în Argentina pot obtine o viza de rezidenta temporara demonstrand ca exista un precontract de munca cu o întreprindere argentiniana, care se afla la zi cu platile fata de fiscul argentinian si trebuie sa aduca argumente de unde sa rezulte necesitatea angajarii unui cetatean strain. Dupa intrarea în Argentina, cetatenii romani posesori de vize de rezidenta temporara trebuie sa-si prelungeasca viza de sedere si sa obtina permisul de rezidenta eliberat de autoritatile argentiniene.

6. Durata de sedere admisa: Cetatenii romani ce primesc rezidenta temporara în Argentina, beneficiaza initial de un permis de sedere valabil un an, dar care poate fi prelungit sau transformat într-un permis de rezidenta permanenta.

7. Infractiuni la regimul intrarii si sederii: Constituie infractiuni trecerea ilegala a frontierei si depasirea perioadei de sedere aprobata de autoritatile argentiniene.

8. Cetatenii romani pot obtine vize de intrare în Argentina de la sectia consulara a Ambasadei Republicii Argentina în Romania.

9. Alte autoritati argentiniene competente pentru eliberarea vizelor si a permiselor de sedere: Toate oficiile consulare argentiniene (pentru vize) si Directia Nationala pentru Migratiune (pentru prelungirea vizelor si eliberarea permiselor de sedere).


Siguranta si criminalitate

1. Tipuri de infractiuni: Infractiunile stradale, în principal în Buenos Aires si principalele orase argentiniene, reprezinta o problema atat pentru cetatenii argentinieni cat si pentru turistii straini. În ultimii ani nu au fost semnalate activitati teroriste.

2. Masuri de protectie proprie a cetatenilor: Se recomanda cetatenilor romani care viziteaza Argentina sa nu poarte bijuterii la vedere, sa pastreze documentele de identitate în seiful hotelului, sa-si supravegheze în permanenta bagajele si sa evite cartierele marginase si zonele în care se desfasoara actiuni revendicative.

3. Masuri de reactie în cazul în care cetateanul roman a fost victima unei infractiuni: Se recomanda contactarea imediata a politiei argentiniene si prezentarea unei plangeri.

4. Masuri de reactie în cazul pierderii pasaportului sau a altor documente: Este necesara contactarea politiei argentiniene si a sectiei consulare a ambasadei Romaniei la Buenos Aires.

5. Interventii posibile ale ambasadei: Ambasada Romaniei la Buenos Aires poate asista cetatenii romani care au fost victima unei talharii sau accident în întocmirea documentelor necesare reîntoarcerii în Romania, contactarea familiei si asigurarea asistentei consulare corespunzatoare.

6. Numere de telefon utile în caz de urgenta: Politia, pompierii si salvarea pot fi apelati folosind numarul 911.


Sistemul medical

1. Necesitatea si regimul asigurarii medicale de calatorie: Se recomanda încheierea unor asigurari medicale de calatorie în Romania, înainte de efectuarea deplasarii în Argentina. Totodata, se sugereaza ca polita asigurarii medicale de calatorie sa includa acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnavire sau accident, precum si costul repatrierii în caz de deces.

2. Unitati medicale care accepta asigurarile medicale de calatorie încheiate în alte tari: Reteaua medicala argentiniana este extinsa, de buna calitate si accepta asigurari medicale angajate în alte tari. Totusi, este necesar ca cetatenii romani ce urmeaza sa calatoreasca în Argentina sa solicite companiei cu care s-a contractat polita de asigurare medicala de calatorie lista cu unitatile spitalicesti argentiniene la care trebuie sa se apeleze în caz de nevoie.

3. Posibilitatea încheierii unor asigurari medicale în tara vizitata: Desi este posibila încheierea unor asigurari medicale pe plan local, se recomanda încheierea politei în Romania înainte de a calatori în Argentina.

4. Vaccinuri speciale: Nu sunt necesare vaccinuri speciale.


Conditii privind traficul rutier


1. Sistemul de circulatie auto: Se circula pe dreapta.

2. Starea generala a drumurilor si infrastructurii: Argentina dispune de o infrastructura moderna de sosele si autostrazi, dar exista si sosele din zone izolate (Patagonia, Puna etc.) care prezinta un grad ridicat de uzura.

3. Limitele de viteza: În functie de categoria soselei limitele de viteza pot fi de 130 km/h, 110 km/h, 90 km/h, 80 km/h, 50 km/h etc. Indicatoarele de viteza sunt vizibile si usor de urmarit.

4. Parcarea: Se recomanda parcarea doar în locurile special amenajate.

5. Regulile aplicabile: Folosirea centurii de siguranta este obligatorie, în afara localitatilor este obligatorie folosirea fazei scurte, iar prioritatea de dreapta nu se aplica întotdeauna.

6. Permisul de conducere: Permisul de conducere romanesc este recunoscut de politia argentiniana si poate fi preschimbat în cel argentinian. Este posibil ca în zone izolate ale Argentinei, politia rutiera sa nu fie familiarizata cu permisul de conducere romanesc, ceea ce poate genera timpi mai prelungiti de verificare a documentelor de calatorie ale cetatenilor romani.

7. Infractiuni si pedepse: Încalcarea regulilor de circulatie poate atrage amenzi consistente.

8. Transportul public: Argentina dispune de o retea foarte dezvoltata a transportului public, urban si interurban, subteran, rutier, aerian, feroviar, fluvial si maritim. În cazul folosirii taxiurilor se recomanda apelarea la radiotaxi-uri.

9. Informatii pentru cazurile de accident de circulatie: În cazul unui accident grav de circulatie trebuie sa se apeleze la serviciul de urgenta 911 (politie, salvare, pompieri). În cazul unui accident care nu a produs vatamari corporale se recomanda contactarea celei mai apropiate sectii de politie si întocmirea unui document constatator.


Diverse

1. Informatii pentru cazurile de deces: În cazul unui deces, este necesara contactarea politiei, ambasadei si a unei pompe funebre (care ar urma sa se ocupe de repatrierea corpului neînsufletit).

2. Utilizarea cartilor de credit sau alte sisteme de plata: În marea majoritate a magazinelor argentiniene se pot efectua plati cu carti de credit sau de debit recunoscute pe plan international si cecuri de calator. Operatiunile în numerar se pot face în moneda nationala (peso), Euro sau USD.

3. Reglementari vamale: Nu se pot introduce în Argentina mai mult de 10.000 USD în numerar, fructe si legume proaspete.

4. Medicamente: Nu exista restrictii pentru a introduce în Argentina medicamentele necesare uzului personal.

5. Electricitate
Curentul electric este de 220V si 50 Hz, iar prizele au fost prevazute pentru stechere cu 2 borne cat si cu 3 lamele .

6. Moneda
Moneda nationala se numeste peso, simbolul afisat in comert este ca cel al dolarului nord american $, în anul 2008 cursul de schimb a fost de aproximativ 1 USD = 3,2 pesos .

7. Programul de lucru comercial

Banci si case de schimb de la 09.00 la 14.00.
Magazinele în orasele mari au deschis de la 09.00 la 20.00, iar în interiorul tarii se închid la pranz. Sambata programul este scurt de la 09.00 pana la 13.00.

Mall-urile si magazinele mari au programul de luni pana duminica de la 09.00 pana la 22.00.
Cafenelele, cofetariile si pizzeriile sunt deschise aproape non stop cu o pauza de la 02.00 pana la 06.00 dimineata.
Restaurantele servesc pranzul de la ora 12.00 pana la aproximativ 16.00 iar cina începand cu ora 20.00.

Sursa: Mae.ro

Actualizat: 3 februarie 2009

Info Argentina
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.