Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Beijing

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - China

Conditii de intrare si regim de sedere

Pentru cetatenii romani care calatoresc in China este necesara obtinerea vizei de intrare. Autoritatile chineze nu elibereaza vize la frontiera. Vizele se pot obtine numai de la ambasadele Chinei din strainatate. in Romania, vizele pot fi obtinute de la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti (sos. Nordului nr. 2; Tel: 021-232-8858; Fax: 021-233-0684; E-mail: chinaemb_ro@mfa.gov.cn), sau de la Consulatul General al Republicii Populare Chineze din Constanta (B-dul Elisabeta nr. 7, Constanta 8700; Tel: 0241-617-833; Fax: 0241-612-092; E-mail: chinaconsul_co_ro@mfa.gov.cn).

Pentru informatii suplimentare despre regimul vizelor si despre conditiile de intrare in China, recomandam consultarea informatiilor prezentate de autoritatile chineze:

    * Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze (http://www.fmprc.gov.cn/eng)
    * Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti (www.chinaembassy.org.ro)

Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste in China este scazut, insa cetatenii romani trebuie sa aiba in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.

Recomandam cetatenilor romani care calatoresc sau se afla in China sa consulte periodic informatiile prezentate de autoritatile chineze si sa urmeze recomandarile acestora. recomandam, de asemenea, consultarea periodica a paginii web a Ministerului roman al Afacerilor externe (www.mae.ro)

Siguranta si criminalitate

China este o tara cu un nivel de criminalitate redusa. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate, care, se recomanda sa fie, pe cat posibil, evitate.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. in cazul calatoriei cu autobuzul sau cu trenul este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.

“Va recomandam sa aveti in permanenta pasaportul la dumneavoastra deoarece politia locala efectueaza controale stradale intense. Pedeapsa in cazul in care nu puteti face dovada identitatii dumneavoastra poate ajunge pana la inchisoare. Aveti grija ca in spatii aglomerate sa aveti actele de identitate sub permanenta observatie”.

“in cazul delictelor privind detinerea, traficul sau consumul de droguri, in unele cazuri pedeapsa poate fi cea capitala”. in Beijing nu se fumeaza in locurile publice!

in cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. in cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege:

    * Ambasada Romaniei din Beijing
    * Consulatul General al Romaniei la Shanghai
    * Consulatul General al Romaniei la Hong Kong   

Sistemul medical

China este una dintre tarile in care s-a inregistrat prezenta virusului H5N1 (gripa aviara). Recomandam tuturor persoanelor care calatoresc in China sa isi ia masurile de preventie necesare. Pentru detalii suplimentare, consultati Gripa aviara.

Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in China sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii. Recomandam verificarea cu atentie a modului si conditiilor in care functioneaza asigurarea in aceasta tara. Desi vaccinurile nu sunt obligatorii, se recomanda totusi vaccinarea impotriva tetanosului si poliomielitei. Se recomanda, de asemenea, vaccinarea importiva difteriei, febrei tifoide, hepatitei A si B. Vaccinarea impotriva febrei galbene este obligatorie pentru persoanele care au calatorit anterior intr-o zona de endemie.

Conditii privind traficul auto

Starea soselelor si a infrastructurii rutiere este satisfacatoare. Recomandam evitarea circulatiei rutiere pe timp de noapte.

Informatii pentru cazuri de accident de circulatie


In cazul producerii unui accident, nu se paraseste locul accidentului si se asteapta sosirea politiei.

Permisul de conducere

Este necesara obtinerea unui permis de conducere chinez.

Reglementari vamale

La intrarea in China trebuie declarate sumele mai mari de 6.000 dolari SUA sau echivalent in alta valuta. Pentru iesirea din China trebuie pastrata o copie a declaratiei vamale. Pentru iesirea din China cu o suma cuprinsa intre 6.000 si 10.000 de dolari SUA sau echivalent in alta valuta, trebuie obtinuta o autorizatie emisa de o banca chineza.

 

Sursa: www.mae.ro

Actualizat: 10 februarie 2009

Info China
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.