Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Cairo

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Egipt

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani care calatoresc în Republica Araba Egipt în scop turistic au nevoie de viza. Viza turistica se poate obtine la aeroport, pretul colantului de viza aplicat pe pasaport fiind de 20 USD.

Posesorii de pasapoarte de serviciu si diplomatice nu pot obtine viza la aeroport, ci numai de la misiunile diplomatice egiptene în strainatate. În caz contrar, acestora nu li se permite intrarea pe teritoriul egiptean, ci sunt returnati.

Vizele simple de intrare se pot prelungi pana la maximum un an, daca exista un temei care sa justifice extinderea. Vizele pentru sedere de lunga durata în scop de munca sau de studii se elibereaza de Ministerul de Interne egiptean, numai dupa intrarea în aceasta tara.

La intrarea si la iesirea în/din Egipt, fiecare cetatean strain completeaza o fisa cu principalele date de identificare, scopul si durata vizitei. Este foarte important ca datele înscrise în aceste fise sa fie trecute complet si corect, ele fiind supuse procesarii pe calculator, în cazul unor neconcordante existand posibilitatea refuzului intrarii/iesirii din tara pana la clarificarea situatiei.

Avand în vedere ca în Egipt este în vigoare starea de urgenta înca din 1981, exista posibilitatea refuzului intrarii în tara a strainilor ca urmare a unor decizii ale politistilor de frontiera, cu justificarea pericolului adus sigurantei nationale, îndeosebi în perioadele critice pe plan intern. Aceste decizii nu pot fi apelate pe loc.

Înregistrarea sederii: pentru o sedere de pana la 30 de zile nu este necesara înregistrarea sederii. Depasirea acestei perioade impune însa înregistrarea sederii la Ministerul de Interne. Cererea de înregistrare trebuie depusa înainte de expirarea perioadei de 30 de zile. Durata de solutionare a cererii este cuprinsa între 30 si 60 de zile.

Conditii de obtinere a dreptului de sedere pentru angajare în munca: angajarea în Egipt este reglementata de Legea Muncii, intrata în vigoare în iunie 2003. Dreptul de sedere pentru angajare în munca se acorda de Ministerul de Interne. Documentele necesar a fi prezentate pentru obtinerea dreptului de sedere sunt urmatoarele: pasaport valabil cel putin 6 luni peste durata vizei solicitate, sapte fotografii tip pasaport, contract de munca încheiat cu o persoana juridica, copia legalizata la ambasada a documentelor de studii care sa ateste pregatirea profesionala si experienta ceruta de pozitia ocupata, testul SIDA (numai la prima eliberare a vizei).

Viza de angajare în munca se obtine de angajator si se reînnoieste anual. În cazul reînnoirii, cererea se face cu cel putin 30 de zile înainte de expirarea vizei precedente. Obtinerea permisului de munca atrage eliberarea vizei de rezident pe durata valabilitatii acestuia, inclusiv pentru membrii familiei.

Dreptul de sedere pentru studii: înscrierea la studii în Egipt se face în baza unui contract convenit cu o institutie de învatamant care prevede atat costurile instruirii cat si modalitatile de plata. Dreptul de sedere pentru studii se acorda dupa o perioada cuprinsa între una si sase luni.

Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere în Egipt, va recomandam sa consultati informatiile oficiale furnizate de autoritatile egiptene:

    * Ambasadei Republicii Arabe Egipt din Bucuresti
    * Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt (www.mfa.gov.eg)


Amenintari teroriste


Egiptul a suferit atacuri teroriste pe teritoriul national, în care si-au pierdut viata un numar de cetateni straini. O enumerare a celor mai dramatice atentate teroriste petrecute în cursul ultimilor doi ani este prezentata mai jos:

    * La data de 24 aprilie 2006, a avut loc un atentat terorist in statiunea turistica Dahab din Peninsula Sinai soldat cu moartea a 24 de persoane si ranirea altor 85. Urmare acestor atacuri, autoritatile egiptene au întarit masurile de securitate în Peninsula Sinai, în zonele turistice si, în general, pe tot teritoriul tarii.
    * În noaptea de 22 spre 23 iulie 2005, trei bombe au explodat în localitatea Sharm El-Sheikh din Peninsula Sinai. Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile egiptene, cele trei explozii au provocat decesul a 63 de persoane si ranirea altora 124.
    * La data de 30 aprilie 2005, trei atacuri teroriste petrecute în Cairo au provocat decesul a 7 persoane, dintre care 3 turisti straini si ranirea altor 26 de persoane.
    * La data de 7 aprilie 2005, un atac terorist petrecut în Cairo, în apropierea bazarului Khan El Khalili (frecventat în mod uzual de turistii straini) a provocat decesul a 3 turisti si ranirea altor 19 persoane.
    * La data de 7 octombrie 2004, trei explozii petrecute în statiunile turistice Taba si Nuweiba din Peninsula Sinai au provocat decesul a 34 de persoane si ranirea altor 159, între care multi turisti straini.

Cetatenilor romani care calatoresc în Egipt li se recomanda sa urmareasca în permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile egiptene si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe.


Siguranta si criminalitate

Egiptul este o tara sigura din punctul de vedere al criminalitatii. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, înselaciunilor sau furtului din masini pot aparea în zone aglomerate (gari, statii de autobuze, parcari, centre comerciale sau benzinarii).
Se recomanda evitarea zonelor în care nu sunt prezente fortele de ordine si, în general, a locurilor aglomerate.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii sau cartile de credit sa fie pastrate în locuri sigure si sa nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în masini. Autoturismele trebuie încuiate si asigurate cu sisteme de alarma. În cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se manifeste grija fata de bagajele personale pe întreaga durata a calatoriei.

Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului si ale fortelor de ordine. Se recomanda folosirea traseelor turistice a caror securitate este asigurata de politia turistica.

Se recomanda, în general, tuturor cetatenilor romani care calatoresc în Egipt, sa respecte obiceiurile si traditiile localnicilor si sa manifeste întelegere si acceptare fata de acestea. Nu se recomanda oferirea de bauturi alcoolice femeilor care poarta veil sau barbatilor cu fruntea înnegrita de rugaciuni, aceasta fiind considerata o ofensa. Persoanelor de sex feminin li se recomanda sa poarte o tinuta decenta, care sa nu poata fi interpretata ca o desconsiderare a preceptiilor islamice. tinuta specifica pentru practicarea sportului se poarta, de regula, în incintele cu destinatie sportiva.

În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. În cazul pierderii pasaportului romanesc, este obligatorie sesizarea scrisa a biroului local al politiei ca si informarea Ambasadei Romaniei din Cairo.
În cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor egiptene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

    * 4825033 Politia rutiera
    * 3906028 Politia turistica
    * 7610257 Pompierii
    * 5615551 Ambulanta

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara în conditiile prevazute de lege.


Sistemul medical

Pentru cetatenii romani care se afla temporar în Egipt, în scop turistic, se recomanda cu insistenta procurarea unei asigurari medicale de calatorie valabila pe întreaga durata a sederii. Persoanele angajate pe baza de contracte de munca în Egipt pot încheia asigurari medicale la firmele specializate, prin compania angajatoare, aceasta fiind una dintre conditiile de angajare în munca.

Spitalizarea de urgenta se face la cererea politiei turistice, a politiei rutiere (în caz de accidente), a agentiei turistice (în cazul grupurilor organizate de turisti), sau a firmei angajatoare (în cazul persoanelor angajate pe baza de contractelor de munca). Dat fiind traficul extrem de dens, interventia ambulantelor se face cu oarecare dificultate. În aceste conditii, cel mai bun spital este cel mai apropiat.

Spitalizarea de urgenta se plateste în cazul în care nu exista asigurare medicala, majoritatea clinicilor solicitand plata în avans a 10% din valoarea costurilor de spitalizare. Nu exista unitati medicale cu tratament gratuit. Costul unei vizite standard la medic este de 20-40 USD, iar o zi de internare în spital la standarde internationale costa între 100 si 300 USD.

Nu exista obligativitatea efectuarii unor vaccinuri speciale înainte de intrarea în tara.


Conditii privind traficul auto

Circulatia în Egipt se desfasoara pe partea dreapta. Viteza de circulatie permisa este, de regula, înscrisa pe indicatoare. Limita maxima de viteza este de 90 sau 100 km/h, în functie de calitatea caii de rulare. Portul centurii de siguranta este obligatoriu. Principala regula de circulatie o constituie protejarea partii din fata a autoturismului. Ca urmare, regulile europene (prioritatea de dreapta, prioritatea de drum principal, etc.) nu au aplicabilitate. Parcarea se poate face acolo unde nu este interzis. În general, parcarea constituie o problema din cauza numarului mare de autoturisme angajate în trafic. Se recomanda lasarea masinii în parcare fara frana de mana trasa si necuplata în viteza, pentru ca masina sa poata fi mutata cu usurinta în fata sau în spate pentru a permite intrarea sau iesirea din parcare a altor masini. Deoarece Egiptul este o tara musulmana în care, prin traditie, nu se consuma alcool, legislatia nu face referiri la alcoolemie.


Permisul de conducere

Autoritatile egiptene accepta conducerea unui autoturism în baza permisului de conducere romanesc, în primele trei luni de la data intrarii în Egipt. Dupa aceasta perioada este necesara obtinerea unui permis egiptean, care se elibereaza în baza permisului romanesc, a certificatului medical, a testului ORL, a doua fotografii si a pasaportului cu viza de rezident. Pentru obtinerea unui permis de conducere egiptean, în absenta unuia romanesc valabil este necesara trecerea examenului auto, care consta în identificarea semnelor de circulatie internationale, conducerea masinii pe o distanta scurta si parcarea acesteia.


Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

În cazul accidentelor soldate cu ranirea unor persoane, se recomanda contactarea imediata a Ambasadei Romaniei, dupa ce s-a retinut numarul de înmatriculare al autoturismului cu care s-a intrat în coliziune. Se recomanda cetatenilor romani care conduc autoturisme pe teritoriul Egiptului sa încheie politie de asigurare a autovehiculelor pentru cazuri de accident sau furt. Asigurarea este obligatorie în caz de furt deoarece, pe langa pierderea autoturismului, la iesirea din Egipt autoritatile solicita achitarea valorii taxelor vamale pentru autoturismul furat.

În cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, repatrierea corpului neînsufletit se face cu respectarea Conventiei de la Berlin, prin intermediul unei firme specializata din Egipt. Costul repatrierii se ridica la aproximativ 4000 USD.
Repatrierea se face în baza aprobarii organelor sanitare si vamale si, dupa caz, a Parchetului (în cazul deceselor care au necesitat anchete judiciare). Firma specializata se ocupa de obtinerea tuturor aprobarilor si întocmirea formalitatilor. În cazul înhumarii unui cetatean roman pe teritoriul egiptean, autoritatile locale solicita aprobarea Ambasadei Romaniei.

Ambasada Romaniei din Cairo dispune de evidente si coordonatele de contact ale unor societati de pompe funebre care pot interveni în astfel de cazuri.


Reglementari vamale

Aparatura electronica, cu exceptia ordinatoarelor portabile (laptop), a telefoanelor mobile, a camerelor video sau a aparatelor de fotografiat este, in general, supusa taxelor vamale. Este recomandabila declararea aparaturii electronice la punctul vamal, aceasta fiind, de regula, înscrisa pe viza de intrare. Scutiri de taxe se aplica bunurilor personale atat la intrare, cat si la iesirea din Egipt. Este permisa introducerea a 200 de tigarete, 25 tigari de foi sau 200g tutun, un litru de bauturi alcoolice si un litru de colonie. Medicamentele necesare uzului personal si articolele noi cu valoare de pana la 100 lire egiptene sunt de asemenea scutite de taxele vamale, cu conditia sa nu faca obiectul comercializarii.

Este interzisa introducerea în Egipt a urmatoarelor articole: substante anabolizante, substante explozive, munitii, armament, casete video care contravin uzantelor islamice. Producerea si traficul de droguri sunt pedepsite foarte aspru, putandu-se ajunge la pedeapsa cu moartea. Între substantele halucinogene este considerat si macul.

Suma maxima de bani permisa la intrarea si/sau iesirea din Egipt este de 10.000 USD. Ceea ce depaseste aceasta suma trebuie înscris în declaratia vamala la intrarea în tara. La iesire, controlul sumelor detinute este sever. Se interzice intrarea sau iesirea strainilor în/din Egipt cu sume mai mari de 1000 lire egiptene.

Declararea bunurilor si a sumelor de bani se face la intrarea pe teritoriul egiptean în punctele de trecere a frontierei, în fata autoritatilor vamale. Pe declaratia vamala, întocmita în dublu exemplar, se aplica sigiliul autoritatilor, originalul fiind înmanat cetateanului strain. La iesire, declaratia vamala se prezinta autoritatilor.

Este interzisa cu desavarsire scoaterea din tara a fragmentelor de corali si a scoicilor marine, acestea fiind considerate de autoritatile egiptene obiecte de contrabanda.


Utilizarea cartilor de credit

În Egipt sunt acceptate cartile de credit cele mai uzuale (American Express, Visa, Master Card). Schimbul valutar se face numai la banci sau la casele de schimb (cursul mediu de schimb pe primele 4 luni ale anului 2006 a fost de 1 USD pentru 5,74 Lire Egiptene).


Zile nelucratoare si sarbatori legale


În Egipt, zilele de vineri si sambata sunt zile nelucratoare. Sarbatorile legale sunt urmatoarele:

7 ianuarie (Craciunul Coptic); 11 februarie (Eid El Adha); 25 aprilie (Ziua Eliberarii Sinaiului); 28 aprilie (Sham El Nessim); 1 mai (Ziua Internationala a Muncii); în aprilie - mai Pastele Coptic concomitant cu Pastele ortodox; aprilie sau mai - Nasterea Profetului; 18 iunie (Evacuation Day); 23 iulie (Ziua Nationala a Egiptului); 6 octombrie (Ziua Armatei); 24 octombrie (Ziua Eliberarii Suezului); luna octombrie 4 zile (Ramadan); 23 decembrie (Ziua Victoriei)

 

 

Conditiile de calatorie in strainatate pentru minorii, cetateni romani

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.

Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:

a) minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti si calatoreste in strainatate insotit de acestia sau minorului care este titular al unui document de calatorie individual si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia;

b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta
- numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia;
- fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor:
- face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau
- face dovada decesului celuilalt parinte.

Documente doveditoare ale decesului sunt:
- certificat de deces, valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii;
- hotarare judecatoreasca de declarare a mortii, ramasa definitiva, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea certificatului de deces;
- comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

c) minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:
- o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv;
- extrasul de cazier judiciar;
- documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se pastreaza, in copie, de catre Politia de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care s-a efectuat iesirea din tara.

Insotitorul, care calatoreste in strainatate impreuna cu un minor, are urmatoarele obligatii:
a) sa acorde ingrijire si supraveghere minorului pe toata durata deplasarii;
b) sa nu abandoneze minorul;
c) sa nu incredinteze minorul altei persoane decat parintelui, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei prevazute in declaratie ori, in cazuri deosebite, autoritatilor straine competente in domeniul acordarii de asistenta si protectie pentru minori;
d) sa respecte scopul, ruta si durata deplasarii mentionate in declaratie, cu exceptia situatiei cand exista acordul ulterior al acestora cu privire la schimbarile intervenite;
e) in cazul disparitiei minorului pe perioada deplasarii in strainatate, sa anunte de indata autoritatile competente de pe teritoriul statului unde s-a produs evenimentul, precum si cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, solicitand eliberarea unei adeverinte in acest sens;
f) sa informeze de indata ce este posibil cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in cazul aparitiei unei situatii obiective de natura sa intrerupa calatoria, sa schimbe ruta, sa depaseasca durata calatoriei indicate de parinti sau de reprezentantul legal;
g) in cazul in care nu este posibila incredintarea minorului persoanei prevazute in declaratie, sa anunte imediat cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in vederea reunificarii familiale a minorului sau, dupa caz, sa se reintoarca in Romania cu acesta.

Minorul care calatoreste in strainatate insotit de cel putin unul dintre parinti sau de reprezentantul sau legal nu poate fi incredintat de catre acesta unei persoane de pe teritoriul altui stat, atunci cand fata de minor s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale.

Politistii de frontiera vor intrerupe calatoria minorului, chiar daca sunt indeplinite conditiile mentionate anterior, in urmatoarele situatii:
a) insotitorul este cetatean strain si nu face dovada faptului ca are dreptul sa se reintoarca in Romania, desi in declaratia parintilor sau, dupa caz, a reprezentantului legal se mentioneaza ca minorul se va reintoarce impreuna cu acelasi insotitor;
b) insotitorul a savarsit anterior una dintre infractiunile urmatoare, cu exceptia cazului in care a fost reabilitat pentru aceasta infractiune:
1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;
2. infractiuni privitoare la viata sexuala;
3. cersetorie;
4. lipsire de libertate in mod ilegal;
5. sclavie;
6. prostitutie;
7. proxenetism;
8. infractiuni privind traficul de droguri sau precursori;
9. infractiuni privind traficul de persoane si infractiuni in legatura cu traficul de persoane;
10. trafic de migranti;
11. trafic de tesuturi sau organe umane;
12. infractiuni de terorism;
c) insotitorul este cetatean strain si paraseste teritoriul Romaniei ca urmare a unei decizii de indepartare de pe teritoriul Romaniei, dispusa in conditiile legii, cu exceptia cazului in care este parinte al minorului si exista acordul celuilalt parinte;
d) insotitorului sau minorului i-a fost limitat, in conditiile prezentei legi, exercitiul dreptului la libera circulatie in strainatate pentru statul de destinatie ori pentru un stat care urmeaza sa fie tranzitat, in perioada in care urmeaza sa calatoreasca impreuna;
e) insotitorul nu este persoana careia i-a fost incredintata de catre instanta supravegherea minorului, atunci cand fata de acesta s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale;
f) minorul refuza sa iasa din tara, daca a implinit varsta de 14 ani.

Politia de Frontiera Romana permite iesirea din Romania a minorilor, fara prezentarea declaratiei, in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentantului legal;
b) in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura aceste studii sau concursuri, precum si avizul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, emis in conditiile prevazute in normele metodologice, chiar daca nu exista acordul celuilalt parinte.

Declaratiile trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului.

Taxele consulare: 312 L.E.(270 L.E. autentificare si 42 L.E. al doilea exemplar)

Actualizat: 23 februarie 2009

Info Egipt
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.