Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Manila

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Filipine

Conditii de intrare si regim de sedere

Pentru a calatori în Filipine este necesara obtinerea, în prealabil, a vizei de intrare de la una dintre ambasadele acestei tari din strainatate. Pentru informatii suplimentare, recomandam consultarea Ambasadei Republicii Filipine în Romania (Bucuresti, Str. Carol Davila nr. 105-107; Tel: 319-8252; Fax: 319-8253; Email: bucharestpe@rdsmail.ro).

În cazul în care cetatenii romani calatoresc în diverse scopuri într-una din tarile Asiei (China, Thailanda, Malaesia etc.) si pe parcursul acestei calatorii doresc sa viziteze si Filipinele pentru o perioada scurta de timp, acestia pot intra fara viza pentru o durata maxima de 21 de zile. Cu toate acestea, recomandam si în acest caz cetatenilor romani sa îsi stabileasca traseul turistic sau de afaceri cu mare atentie, înainte de deplasare, si sa obtina confirmarea posibilitatii de intrare în Filipine fara viza de la cea mai apropiata ambasada a acestei tari.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala filipineza si necesitatea obtinerii vizei, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile filipineze:

    * Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Filipine (www.dfa.gov.ph)
    * Ambasada Republicii Filipine din Bucuresti (Str. Carol Davila nr. 105-107, Bucuresti; Tel: 021-319-8252; Fax: 021-319-8253; Email: bucharestpe@rdsmail.ro; bucharestpe@dfa.gov.ph)


Amenintari teroriste


Nivelul de amenintare terorista în Filipine este ridicat.

În perioada 2002-2006, în regiunea Mindanao, orasele Zamboanga, Cotabato, Davao si Jolo au avut loc atacuri teroriste cu pierderi umane.

Nu sunt recomandate calatoriile în regiunea Mindanao (regiunea de sud a Filipinelor). Vizitarea acestei regiuni se poate face numai în cadrul unor grupuri organizate si cu anuntarea prealabila a politiei locale.

Se recomanda, de asemenea, ca persoanele care trebuie sa se deplaseze în aceasta zona, în care exista multe investitii straine, sa o faca cu recomandarile politiei si daca este posibil însotiti. Cand ajung în Filipine se recomanda contactarea Ambasadei Romaniei.

În insula Basilan, precum si în alte parti ale regiunii Mindanao actioneaza gruparea terorista Abu Sayyaf, precum si formatiuni militante ale Frontului National de Eliberare Moro. De asemenea, Noua Armata a Poporului (falanga înarmata a Partidului Comunist) actioneaza prin atacuri teroriste, rapiri de persoane si santaje pe întreg teritoriul Filipinelor.

Recomandam cetatenilor romani care decid sa se deplaseze în Filipine sa evite în special regiunea sudica Mindanao si insulele din arhipelagul Sulu, unde au avut loc numeroase rapiri de persoane revendicate de gruparile teroriste. Recomandam fiecarei persoane care face o astfel de deplasare sa se informeze în prealabil asupra situatiei de securitate din zona si sa manifeste atentie si prudenta sporite pe toata durata prezentei în Filipine. Se recomanda evitarea deplasarilor cu ferryboat-uri sau alte ambarcatiuni, în special între insulele din arhipelagul Sulu.


Siguranta si criminaliate

Nivelul criminalitatii în Filipine este ridicat. Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate în locuri sigure si sa nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în masini. Masinile trebuie încuiate si asigurate cu sisteme de alarma. În cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe întreaga durata a calatoriei.

Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului si ale fortelor de ordine. Se recomanda folosirea traseelor turistice a caror securitate este asigurata suplimentar de politia turistica. Se recomanda, în general, tuturor cetatenilor romani care calatoresc în Filipine, sa respecte obiceiurile si traditiile localnicilor si sa manifeste întelegere si acceptare fata de acestea.

În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei sau apelarea numarului de urgenta 117. În cazul pierderii pasaportului sau a altor documente, este obligatorie sesizarea scrisa a biroului local al politiei si sesizarea Ambasadei Romaniei din Manila. Se recomanda, în general, în cazul oricaror incidente, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara în conditiile prevazute de legile locale si de uzantele internationale.

Pentru consumul si detinerea de droguri se aplica pedeapsa cu închisoarea pe viata.


Sistemul medical


Desi nu este obligatorie, recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc în Filipine sa încheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru întreaga durata a deplasarii.

În conformitate cu rezultatele difuzate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (reprezentanta din Filipine), precum si de catre Autoritatile Medicale Umane si Veterinare din Filipine, pana în prezent nu a fost identificat nici un caz de gripa aviara (H5N1) sau alti virusi, pe întreg teritoriul tarii.


Conditii privind traficul auto


Filipine dispune de o infrastructura buna a autostrazilor si drumurilor nationale. Sistemul de conducere este de tip european (volanul pe partea stanga). Regulile de circulatie, desi similare celor europene, nu se respecta întotdeauna, existand astfel riscul producerii unor accidente. Datorita acestei împrejurari, circulatia este afectata, viteza vehiculelor în orele de trafic (9 a.m. - 12 a.m.) si (4 p.m. - 8 p.m.), scazand pana la 20 de km/h.


Permisul de conducere


Permisul de conducere romanesc este valabil numai pentru 3 luni, dupa aceasta perioada este necesara obtinerea unui permis de conducere local prin sustinerea unui examen.


Accidente de circulatie

Regula este ca masinile implicate în accident sa îsi pastreze pozitia în care a avut loc accidentul, pana la sosirea politiei. Au fost semnalate cazuri cand politia filipineza opreste fara motiv masinile conduse în special de cetateni straini, solicitand sume de bani. Acest lucru se întampla mai ales în perioada sarbatorilor. În caz de urgenta, se recomanda apelarea numarului pentru serviciile de interventii 117.


Reglementari vamale

Legislatia vamala filipineza prevede reglementari stricte în ceea ce priveste introducerea temporara sau exportul unor produse precum armele de foc, drogurile, plantele, produsele farmaceutice si valuta.


Regimul medicamentelor

Farmaciile mari dispun de cataloage de echivalenta ale medicamentelor produse în Europa, USA, Canada, Australia etc. Pentru o anumita clasa de medicamente se cere reteta eliberata de cabinete medicale.

 

Sursa: mae.ro

Actualizat: 23 februarie 2009

Info Filipine
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.