Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Brasilia

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Brazilia

Conditii de intrare si regim de sedere

La 11 noiembrie 2007 a intrat in vigoare Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind desfiintarea regimului de vize.

Conform prevederilor Acordului, incepand cu 11 noiembrie 2007, cetatenii romani, posesori ai unui pasaport (simplu) valabil, sunt scutiti de obligativitatea detinerii unei vize pentru a intra, tranzita sau ramane pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei pentru o perioada de pana la 90 (nouazeci) de zile.

Cetatenii romani care calatoresc in  Republica Federativa a Braziliei pe o perioada mai mare de 90 (nouazeci) de zile, pentru a  exercita o  profesie sau de a studia, trebuie sa obtina in continuare vizele corespunzatoare inainte de intrare.

Detalii suplimentare privind sederea pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei pot fi obtinute de la Ambasada Republicii Federative a Braziliei la Bucuresti, B-dul Aviatorilor nr.40, Sect. 1, Tel. 230.11.30, 230.78.25, Fax. 230.15.99.

    * Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federative Brazilia (www.mre.gov.br)
    * Ambasada Republicii Federative a Braziliei la Bucuresti (Str. Praga nr.11;
      Telefon: 021- 230-1130, 230-7825;
      Fax: 021-230-1599;

        E-mail: braembuc@starnets.ro)


Amenintari teroriste


Riscul amenintarilor teroriste in Brazilia este scazut, insa cetatenii romani trebuie sa aiba in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.

Cetatenilor romani care calatoresc in Brazilia li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile braziliene si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Siguranta si criminalitate

Tipurile de infractiuni frecvente sunt furturile, inselaciunile, talhariile, traficul de fiinte umane, traficul de droguri. in cazul in care sunteti victima a unei agresiuni, este bine sa nu ripostati. S-au inregistrat numeroase cazuri in care agresorii aveau arme asupra lor.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. in cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. in cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat biroului local de politie cat si a velui mai apropiat oficiu consular.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor braziliene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

    * politia federala: 1536
    * politia rutiera: 1527
    * salvare: 192
    * pompieri: 193
    * informatii: 102
    * spital militar: 3234-1865; 3362-4275

Se recomanda, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman cel mai apropiat, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical

Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatorersc in Brazilia sa incheie polite de asigurare de calatorie care includ si acoperirea costurilor medicale in caz de imbolnavire, accident sau deces. Recomandam ca aceste polite de asigurare sa acopere intreaga durata a calatoriei, din ziua plecarii din Romania pana in ziua intoarcerii.

In anumite zone ale tarii (in special in zone de nord) s-au inregistrat cazuri de febra galbena si malarie. Recomandam consultarea unui medic inainte de efectuarea deplasarii in aceste zone.

Conditii privind traficul auto

Sistemul de circulatie auto este similar celui european, circulatia desfasurandu-se pe partea dreapta a drumului. Drumurile nationale sunt de regula intr-o stare precara, insa autostrazile sunt de buna calitate. Limitele de viteza: maxim 100 Km/ora, marcat corespunzator prin indicatoare (sistem de radar electronic). Parcarea este libera in locuri special amenajate. Regulile aplicabile: prioritate de dreapta si conform semnelor de circulatie recunoscute pe plan international. Centura de siguranta este obligatorie.

Permisul de conducere

Este recunoscut permisul de conducere auto romanesc.

Informatii pentru cazuri de accident de circulatie

Persoana implicata trebuie sa acorde imediat primul ajutor victimei si sa anunte cel mai apropiat post de politie.

Utilizarea cartilor de credit

Cartile de credit internationale sunt recunoscute. Este recomandabil insa ca plata serviciilor si operatiunilor financiare uzuale sa se faca in numerar, in moneda locala.

Reglementari vamale


Este interzisa scoaterea din tara a animalelor si plantelor specifice faunei si florei locale

 

Sursa: Mae.ro

Actualizat: 3 februarie 2009

Info Brazilia
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.