Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Ciudad de Mexico

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Legislatie - Mexic

Conditii de intrare si regim de sedere

Ministerul de Externe din Mexic a emis un comunicat oficial prin care se anunta decizia Guvernului acestei tari de desfiintare, incepand cu data de 11 martie 2007, a vizelor pentru cetatenii romani detinatori de pasapoarte turistice valabile, care doresc sa intre, tranzíteze, sa ramana sau sa iasa de pe teritoriul mexican, pe o perioada de maximum 90 de zile calendaristice, in decurs de 6 luni de la data primei intrari.

Cetatenii romani detinatori de pasapoarte turistice vor putea sa intre si sa iasa din Mexic prin oricare din punctele de frontiera, cu respectarea dispozitiilor legale mexicane.

Cetatenii romani care doresc sa ramana in Mexic o perioada mai mare de 90 de zile calendaristice sau sa desfasoare activitati lucrative trebuie sa obtina in prealabil aprobarile autoritatilor mexicane, pentru scopul avut in vedere.

Autoritatile mexicane isi rezerva dreptul de a refuza intrarea, sederea sau iesirea de pe teritoriul national a cetatenilor romani care ar putea pune in pericol siguranta nationala, ordinea publica si morala publica, nu dispun de mijloace financiare suficiente sau care nu pot demonstra ca au asigurate conditiile pentru o sedere temporara, sau orice alt motiv care nu este conform cu legislatia mexicana.

RECOMANDARI

Pentru a se evita refuzul intrarii in Mexic, se recomanda cetatenilor romani urmatoarele:

  • sa detina pasaport cu valabilitate minima de inca 6 luni de la data iesirii de pe teritoriul mexican;
  • sa detina bilet de calatorie pentru reintoarcerea in Romania sau in tara in care domiciliaza;
  • sa demonstreze ca beneficiaza de servicii turistice achitate anticipat sau ca detine resurse financiare suficiente pentru perioada sederii;
  • sa detina asigurare medicala valabila pe intreaga perioada a sederii in Mexic;
  • sa faca dovada asigurarii conditiilor de cazare;
  • este in posesia invitatiei de la un cetatean mexican sau roman stabilit in Mexic, prin care se asigura cazarea si acoperirea cheltuielilor de sejur in perioada sederii pe teritoriul national.

Pentru verificarea conditiilor particulare de obtinere a vizelor si de intrare prevazute de legislatia nationala mexicana, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile mexicane:


Amenintari teroriste

In Mexic riscul atentatelor teroriste este scazut. Cu toate acestea, cetatenii romani trebuie sa aiba

in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.

Cetatenilor romani care calatoresc in Mexic li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile mexicane si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe.


Siguranta si criminalitate

In Mexic fenomenul infractional este foarte frecvent. Cele mai raspandite infractiuni sunt furturile de documente, bani, carti de credit si de debit, alte bunuri (de cele mai multe ori cu violenta), sechestrarile de persoane, traficul de droguri si de persoane, mai ales cu intentia de a trece frontiera de nord catre SUA.

In cazul furturilor, exista riscul ca faptuitorii sa fie inarmati. S-au inregistrat cazuri frecvente de asasinate ale persoanelor jefuite, atunci cand acestea au opus rezistenta.

Cetatenii romani care viziteaza Mexicul trebuie sa adopte masuri de precautie, respectiv sa nu circule noaptea in zone de risc si mai ales cu sume mari de bani la ei sau cu obiecte de valoare, sa schimbe banii / valutala casele de schimb sau la banci, sa nu se implice in cumpararea, consumul sau traficul de droguri. Nu se recomanda purtarea obiectelor de valoare, a sumelor mari de bani si a mai mult de o carte de credit. Pentru pastrare, hotelurile ofera casete de depozitare a valorilor.

Trebuie evitate ofertele turistice neorganizate (ghizi, insotitori etc.). Pe strada nu se consuma bauturi alcoolice. Apa de la reteaua de alimentare a oraselor trebuie, de regula, filtrata. Este preferabil consumul apei minerale, cumparata din magazine. Nu este recomandabil consumul alimentelor in punctele ambulante de pe strada, in ciuda ofertei abundente, mai ales in zonele turistice.

In perioadele mai secetoase, nivelul de contaminare atmosferica poate produce iritarea ochilor, a nasului sau gatului. In acest caz, se recomanda evitarea sederii indelungate in aer liber. Trebuie evitate iesirile dupa ora 22:00, mai ales in zonele necunoscute.

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie cat si a Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.


Sistemul medical

Se recomanda incheierea unei polite de asigurare medicala si de calatorie, care sa acopere si cheltuielile unei eventuale repatrieri sanitare. Serviciile medicale oferite in marea majoritate a regiunilor Mexicului sunt de calitate dar, in general, oneroase, si trebuie deseori platite inainte.

Nu exista vaccinuri obligatorii, in afara celui impotriva febrei galbene pentru persoane care vin din zone atinse de aceasta boala. Inainte de plecare este preferabila vaccinarea impotriva tetanosului, poliomielitei, defteriei, febrei tifoide si hepatitei A si B.


Conditii privind traficul auto

Mexicul este o tara cu o infrastructura moderna de sosele si autostrazi cu o stare generala a drumurilor foarte buna. Pentru excursiile in zonele muntoase si desertice din nord se recomanda folosirea unui autoturism de teren. In Mexico este obligatorie respectarea zilelor de alternanta fixate in functie de numarul de inmatriculare. Autorurismele inmatriculate in strainatate nu pot circula in Districtul Federal in zilele de vineri.


Permisul de conducere

Permisul de conducere romanesc este recunoscut de autoritatile mexicane.


Informatii pentru cazurile de accident
de circulatie

In cazul unui accident de circulatie contactati imediat politia si asteptati sosirea acesteia.Contactati, de asemenea, si societatea de asigurari pentru intocmirea constatarii de accident. Daca accidentul este grav, nu deplasati autoturismele decat cu acordul politiei. In anumite situatii, conducatorii auto pot fi pusi la dispozitia justitiei pana la terminarea anchetei.


Utilizarea cartilor de credit

In Mexic sunt acceptate cartile de credit si sistemele de plata cunoscute pe plan international.


Regimul vamal

Pot fi introduse in Mexic efecte personale (aparatul de fotografiat sau camera de filmat, aparatul de ras electric, uscator de par, telefonul celular si laptopul personal, masina de scris, radio portabil, carti, reviste, care nu se pot comercializa), 200 tigarete, 25 trabuce, 3 litri de bauturi alcoolice.

Sumele care depasesc 10.000 USD (sau echivalentul in alte valute), fie in numerar, fie in cecuri la purtator, trebuie declarate la intrarea in Mexic. La iesire, sumele care depasesc 10.000 USD (sau echivalentul in alte valute), pot fi scoase numai daca au fost declarate la intrare.

Pentru obiectele care nu sunt considerate a fi personale si a caror valoare nu depaseste echivalentul a 1.000 USD, se platesc taxele vamale aferente categoriei de bunuri.

Este interzis importul (introducerea) de droguri, substante psihotropice, produse hemoderivate, arme, diverse substante chimice (insecticide), anumite specii de pesti si animale vii, obiecte arheologice, etc.


Regimul medicamentelor

Turistii pot avea asupra lor medicamente pentru uz strict personal.


Regimul animalelor de companie

Animalele de companie pot fi introduse in Mexic numai in baza unui permis special si cu documente care demonstreaza efectuarea unor vaccinuri specifice. Pentru informatii suplimentare recomandam consultarea Ambasadei Statelor Unite Mexicane din Bucuresti.

 

Sursa: www.mae.ro

Ultima actualizare: 13 martie 2009 

Info Mexic
Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.