Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Turcia - Ghid de calatorie

Nascuta din ramasitele Imperiului Otoman, Turcia, tara intinsa pe doua continente, este in prezent o puternica atractie pentru turistii romani.

Principalele puncte catre care se indreapta acestia sunt Ankara, Istambul, Antalia, Troia si Muntele Ararat.

Ankara este capitala Turciei si al doilea oras ca marime dupa Istambul. De vizitat aici sunt Hisar-o citadela bizantina pe dealul din estul orasului vechi, Mausoleul lui Ataturk-cea mai importanta personalitate a Turciei secolului al XX-lea, Muzeul Arheologic si Muzeul Civilizatiilor Anatoliene  care a castigat, in 1997, premiul pentru cel mai bun muzeu.

Istanbul, devenit capitala culturala a Turciei, frapeaza prin moscheele sale, dintre care cea mai cunoscuta e Moscheea Albastra.Totodata, dintr-un traseu turistic nu pot sa lipseasca Hagia Sophia-fosta catedrala a Patriarhiei de Constantinopol, astazi muzeu, Cornul de Aur-estuar care imparte Istanbulul in doua si Palatul Topkapi-simbolul si centrul Imperiului Otoman.

Antalia, cel mai important oras de pe coasta centrala mediteraneana, se remarca prin Muzeul regional al Antaliei, cartierul vechi al orasului-unde se afla portile imparatului Hadrian, ruinele moscheii Korkut si Muzeul Kaleiçi.

Troia, locul bataliei legendare dintre ahei si troieni relatate in poemul epic “Iliada”, exercita o fascinatie deosebita pentru orice turist pasionat de misterele Antichitatii.

Muntele Ararat este locul unde multi cercetatori cred ca s-ar afla Arca lui Noe. Cererile pentru a-l  escalada trebuie depuse cu 45 de zile inainte si e necesara prezenta unui ghid, dar peisajul exceptional si incarcatura mitologica care caracterizeaza muntele compenseaza pe deplin aceste eforturi.

Informatii utile

  • Pompieri- 110
  • Ambulanta- 112
  • Politie- 155
  • Jandarmerie- 156

Avocati vorbitori de limba engleza in Turcia

Info Turcia
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.