Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Italia - Ghid de calatorie

Italia, cu orasele ei incarcate de istorie, legate indisolubil de Renastere, este in prezent o atractie turistica demna de luat in considerare.

Prefereintele turistilor se indreapta catre fostele-orase state ale vechiului Imperiu Roman:

Roma, capitala tarii, atrage prin monumentele ei istorice faimoase, printre care se numara Colosseumul –cel mai mare amfiteatru construit vreodata in Imperiul Roman- si Columna lui Traian. Totodata, ea inconjoara Vaticanul, o enclava a Sfantului Scaun care gazduieste Piata Sfantului Petru. Nu este de ignorat nici multitudinea de vile romane din centrul orasului: Vila Borghese, Vila Ada-cel mai mare parc public cu priveliste din Roma-, Vila Torlonia sau Vila Albani.

Florenta, capitala a Toscanei, gazduieste numeroase cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii: Baptisteriul San Giovanni, Domul Santa Maria del Fiore, palate precum Palazzo Vecchio sau Palazzo Pitti. Alte obiective turistice sunt Biblioteca “Laurenziana” a lui Michelangelo, Academia de Arta, Muzeul de Arheologie, Catedrala Santa Croce, piata Michelangelo-in care se afla statuia lui David.

Venetia este principalul oras al Italiei nord-orientale, avand in centrul sau piata San Marco, considerata una din cele mai frumoase din lume. Aici se afla Bazilica San Marco, Palatul ducal si clopotnita bazilicii. Demne de vizitat sunt si imprejurimile Venetiei-insulele Murano, Burano, Torcello, Lido di Venezia si Pellestrina.

Milano ofera, in materie de obiective turistice, monumente precum Domul din Milano-a 3-a biserica, din punct de vedere al marimii, din lume-, Biserica Sfantului Ambrozie-patronul spiritual al orasului-, Biserica Santa Maria delle Grazie-unde se afla fresca lui Leonardo da Vinci “Cina cea de taina”, Biblioteca Ambroziana si Teatrul La Scala.

Torino are ca simbol de referinta Molle Antonelliana, in cadrul caruia functioneaza Muzeul National al Cinematografiei italiene. Totodata, Catedrala Sfantului Ioan Botezatorul gazduieste Giulgiul din Torino, panza despre care se crede ca a fost cea care l-a acoperit pe Iisus in mormantul Sau.
Orasul se remarca si prin circuitul pe care il pune la dispozitia vizitatorilor: resedintele Casei de Savoia.

Utile:

  • 112-Politie     
  • 113-Urgente
  • 115-Pompieri
  • 116-Asistenta tehnica la drum
  • 118-Urgente medicale

 Avocati vorbitori de limba engleza din Italia

Info Italia
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.