Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Spania - Ghid de calatorie

Ca destinatie de vacanta, Spania prezinta o atractivitate deosebita pentru turisti si totodata, o oferta cuprinzatoare de destinatii: Insulele Canare si orasele mari ca Madrid, Sevilla, Granada si Barcelona.

Insulele Canare surprind printr-o temperatura ideala de-a lungul intregului an si prin plajele cu
nisip foarte fin.

Cea mai impresionanta dintre insulele mari este Gran Canaria, unde sunt intalnite forme de relief foarte diferite si zone climatice deosebite: masive muntoase, desert, paduri tropicale. De-a lungul coastei se gasesc plaje mari, de unde pot fi admirate crestele inzapezite ale muntilor.

Tenerife este cea mai mare insula din arhipelag, avand si ea un relief variat - un lant muntos, al carui punct de atractie e craterul Canadas del Teide, cu un diametru de 20 de kilometri si varful central Teide, de 3.718 metri inaltime, vai si plaje.

Lanzarote se remarca printr-un adevarat peisaj selenar, fiind diferita de celelalte insule din arhipelag. Este o insula de origine vulcanica, dar, spre deosebire de restul arhipelagului, aici vulcanii erau inca activi intre secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. De aceea, mari suprafete ale insulei sunt inca acoperite de lava si cenusa.

Madridul a devenit unul din cele mai vizitate orase europene, fiind acum inima turismului spaniol.Printre obiectivele turistice ale capitalei Spaniei se numara muzeele Prado si Thyssen Bornemisza, Centrul de Arta Regina Sofia-locul unde se afla celebra “Guernica” a lui Pablo Picasso-si Palatul Regal.

Sevilla este al patrulea oras ca marime al Spaniei si capitala Comunitatii Autonome a Andaluziei. Punctele de atractie numara cartierul Santa Cruz, Tribunalul Antic, Piata Spaniei, Biserica El Salvador, Biserica della Maddalena, Piata de Toros (cea de- a doua corida din lume ca marime, dupa cea din Mexic), Piata de America, Palatul De Las Dueñas, Casa Pilatos si Gradinile lui Hercule.

Granada este vizitata mai ales datorita fortaretei Alhambra, fost palat al sultanilor Nazaríes si al inaltilor functionari, al servitorilor de curte si soldatilor de elita din secolele al XIII-lea si al XIV-lea.

Barcelona este capitala regiunii Catalonia si al doilea oras ca marime al Spaniei. Odata ajuns acolo, trebuie sa vizitezi Catedrala Sagrada Familia, Les Rambles-o serie de bulevarde care pleaca din centrul orasului spre frontul de apa-, muzeul dedicat lui Picasso si cel National de Arte, parcul Guell si bineinteles, plajele.

Informatii utile

  • Politie, Ambulanta, Pompieri etc - 112
  • Raportarea unei infractiuni – 902 102 112
  • Politia Nationala – 091
  • Politia Locala – 092
  • Garda Civila- 062
  • Pompieri – 080/ 085
  • Ambulanta - 061

Birou de avocatura englez-spaniol: http://www.spanishlawyers.co.uk/

 

Info Spania
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.