Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Germania - Ziua Nationala a Germaniei

3 octombrie 2008 - Zidul Berlinului a cazut acum 18 ani.

 

La Oktoberfest, berea germana curge inca. Pana pe 5 octombrie.

 

Timp de 16 zile, Munchen-ul va fi invadat de aproape 6 milioane de localnici si turisti veniti din toate colturile lumii sa ia parte la cel mai mare festival dedicat berii din Europa. Inca din anul 1818, 6 fabrici de bere renumite alimenteaza la fiecare editie buna dispozitie a participantilor la Oktoberfest, pe intreaga durata a targului.

 

Pana in 1990, festivalul se intindea pe o perioada de 16 zile, cuprinzand in mod obligatoriu prima duminica din luna octombrie. Insa incepand cu acel an, odata cu semnarea tratatului de unificare a Germaniei din 3 octombrie, Oktoberfest-ul se prelungeste astfel incat sa includa si sarbatoarea nationala a tarii.

 

Revolutiile din ’89, un fenomen istoric de mare amploare care s-a propagat in multe tari est-europene, zguduind din temelii si naruind apoi fara cale de intoarcere regimurile politice totalitare, au cuprins si Germania de Est. O revolutie pasnica, fara varsari de sange, a dat nastere unei noi natiuni. Caderea zidului Berlinului la 19 noiembrie 1989 a pus in lumina dorinta germanilor de a se unifica, de a nivela discrepantele, de a trai laolalta sub un singur regim si de a fi fundamental egali. Intr-un cuvant, de a avea parte de o tara profund democratica.

 

In 2008, Germania sarbatoreste 18 ani de la reunificare. In fiecare an, pe langa manifestarile din Berlin, un Festival al Cetatenilor are loc in orasul care prezideaza guvernul federal al tarii. Anul acesta, Hamburg va fi gazda evenimentului menit sa aminteasca poporului german ca in ’89, Germania de Est nu mai era despartita de cea de Vest decat de un nor de praf si de ruinele unui zid-simbol al inechitatii.

 

Oktoberfest-ul vine in completarea acestor celebrari ale reunificarii, adunand sub corturile sale oameni de diferite nationalitati, culturi si religii. Fara a discrimina. Fara a scoate in evidenta discrepantele. Berea si distractia de la festival nu tin cont de inegalitati. Ci le estompeaza, le arunca in fundal sau chiar le ignora complet.

 

Fiindca ziua de 3 octombrie 2008 sarbatoreste doar trei lucruri: o Germanie unificata, un regim democratic si un popor care timp de 18 ani a invatat ca egalitatea intre oameni e cel mai de pret lucru. Si un ideal pentru care merita sa lupti.

 

Alexandra Munteanu- Ambasada.ro

Info Germania
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.