Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Spania - Ziua Nationala

12 octombrie 2008 - Pe urmele lui Columb

 

La 12 octombrie 1492, Cristofor Columb descoperea America, punand bazele unei legaturi ce avea sa se dezvolte rapid intre europeni si populatia indigena din noul teritoriu.

 

Tot atunci, Spania incepea procesul de colonizare in emisfera vestica, ajungand, dupa trei secole, un mare imperiu care cuprindea America Centrala, o buna  parte din America de Sud si Mexic.Si chiar daca de-a lungul secolului al XIX-lea, Spania a pierdut treptat coloniile sale din America in urma unor miscari de independenta, culminand cu Razboiul Spaniol-American, 12 octombrie a ramas in istoria tarii ca un moment ale carui importanta si impact asupra evolutiei natiunii sunt de netagaduit.Astfel, la fiecare 12 octombrie, spaniolii se imbraca in haine de sarbatoare pentru a celebra cum se cuvine ceea ce ei numesc «Dia da Hispanidade» (Ziua Hispanitatii), Ziua Nationala a Spaniei.
Ceremonia de comemorare a descoperirii Americii consta intr-o parada militara ce are loc de regula in Madrid, capitala tarii, ceremonie prezidata de Regele Spaniei si de Presedintele Guvernului spaniol.
Din 22 noiembrie 1975, seful statului este Juan Carlos I, iar cel al guvernului tarii, José Luis Rodríguez Zapatero.


In fiecare an de Ziua Nationala a Spaniei, Fortele Armate ofera demonstratii aviatice impresionante celor veniti sa asiste la parada.In ultimii 8 ani, numarul de romani care au ales sa emigreze in tinuturile spaniole a crescut considerabil, ajungand in prezent sa fie estimat la peste 525.000 de persoane (cifra din surse oficiale), din care majoritatea s-a stabilit in Madrid.Asadar, la 12 octombrie 2008, nu doar poporul spaniol ii va aduce un omagiu lui Cristofor Columb in amintirea unuia din cele mai mari si mai intinse imperii din istoria mondiala, comemorand cu fast vremuri de mult apuse. Peste o jumatate de milion de romani aflati in Spania vor sarbatori alaturi de localnici ziua in care America a fost descoperita, bucurandu-se ca statul spaniol, nici dupa 516 ani, nu si-a pierdut dorinta de a asimila: noi culturi, noi obiceiuri, noi oameni.Pe 12 octombrie 2008, fiesta poate incepe! Fiesta Nacional de España, bineinteles.

 

Alexandra Munteanu - Ambasada.ro

Info Spania
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.