Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Deblocarea punctelor de frontiera din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe  informeaza ca de ieri, 26 februarie 2009, au fost deblocate punctele de trecere a frontierei cu Republica Elena în zonele Promachonas, Evzoni si Doirani, precum si la intrarile în porturile Patras si Egumenitsa.

Ridicarea barajelor din aceste puncte de trecere a frontierei a avut loc, urmare negocierilor purtate pe 25 februarie 2009, între reprezentantii Federatiei transportatorilor de marfuri din Republica Elena (OFAE) si cei ai ministerului de Finante, Transporturilor si Comunicatiilor. În cadrul acestor discutii au fost stabilite masuri pentru o verificare mai riguroasa a transportatorilor straini care opereaza în Republica Elena. Aceasta verificare va fi facuta de catre echipe mixte, formate din oficiali si persoane desemnate de OFAE.

În data de 19 februarie 2009 transportatorii eleni au declansat actiunile de protest pe întreg teritoriul Republicii Elene, blocand principalele artere rutiere si puncte de trecere a frontierei. Actiunea a vizat exclusiv autocamioanele care transportau marfa.

Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Salonic sunt în contact permanent cu autoritatile locale, pentru a asigura sprijinul necesar cetatenilor romani, în caz de nevoie, si pentru a informa în timp util, în situatia în care vor fi reluate actiunile de protest.

 

Sursa: Ministerul Roman al Afacerilor Externe

27 februarie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.