Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Noul ambasador al Romaniei in Germania

Fostul ministru de Externe, Lazar Comanescu, a primit avizul Parlamentului de a prelua postul de Ambasador al Romaniei, dupa ce predecesorul sau, Bogdan Mazuru, si-a încheiat mandatul pe 2 februarie.

Comisiile de politica externa din Senat si Camera Deputatilor au acordat aceasta noua responsabilitate, prin vot secret, celui care, în perioada 15 aprilie-22 decembrie 2008 a ocupat functia de ministrul de externe.

Nascut pe 4 iunie 1949, în Valcea, Comanescu a declarat, în timpul audierilor, ca unul dintre obiectivele sale pe termen scurt este îmbunatatirea cooperarii cu Germania în ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen si la OSCE. În acelasi timp, a precizat ca va coopera cu Germania în domeniul relatiilor Uniunii Europene cu Rusia, dar si cu Republica Moldova, dupa cum relateaza Mediafax.

Vorbitor fluent de engleza si franceza, acesta cunoaste bine germana si spaniola. Autor de cursuri si manuale universitare, a absolvit, în 1972, cursurile Facultatii de Comert Exterior, din cadrul ASE, dupa care a fost angajat, timp de zece ani, ca diplomat în cadrul MAE.

Între 1998-2008 a fost Ambasador al Romaniei la Uniunea Europeana, iar în 2000 a primit Ordinul National "Serviciul credincios" în grad de mare ofiter.

 

Sursa: Evz.ro

5 martie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.