Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Parlamentari romani in audienta la Papa

Recent, europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat ca cel mai probabil la inceputul lunii aprilie, o delegatie formata din europarlamentari romani va discuta problema romanilor din Italia in cadrul unei audiente la Vatican, unde va avea loc si o intrevedere cu Papa Benedict al XIV-lea.


Corina Cretu a adaugat ca principala tema ce urmeaza a fi abordata de-a lungul acestei vizite o vor reprezenta atacurile de natura xenofoba si extremista la adresa romanilor aflati in Italia, care au luat amploare in ultimele luni.


In cursul saptamanii trecute, europarlamentarul social-democrat, alaturi de alti europarlamentari romani, s-a deplasat la Roma pentru a discuta problema romanilor din Italia atat impreuna cu membri ai Senatului si Camerei Deputatilor din Italia, cat si cu reprezentantii asociatiilor romanilor din regiune.


Dezbaterile s-au axat in principal pe facilitarea unei comunicari eficiente, orientate pe gasirea de solutii optime pentru a tempera valul de xenofobie, intre clasa politica italiana si asociatiile romanilor din Italia, din dorinta de a aplana conflictul care a luat nastere intre politicienii italieni si romanii din peninsula, a afirmat Corina Cretu.


Totodata, europarlamentarul a informat ca a fost obtinuta o audienta la Papa Benedict al XVI-lea si ca incercarea de a stabili un dialog intre oficialii romani si cei italieni va fi continuata si la Vatican, dat fiind ca Biserica Catolica a condamnat actele xenofobe ale italienilor. Astfel, europarlamentarii romani considera ca influenta Bisericii ar putea veni in sprijinul initiativei de a reduce nivelul alarmant al discriminarii impotriva romanilor aflati in Italia.


In cadrul vizitei ce a avut loc saptamana trecuta, una din problemele aduse in discutie a fost cea a decretului cu privire la „voluntarii de siguranta” (patrule civile neinarmate care vor avea rolul de a sesiza Politia in cazul observarii unor infractiuni), decret care a fost emis de guvern si a fost inaintat Parlamentului italian spre aprobare.


Europarlamentarul PSD considera ca adoptarea acestui decret este periculoasa, deoarece presupune un transfer de atributii privind ordinea publica dinspre organele abilitate ale statului catre formatiuni de cetateni organizati, afirmand de asemenea ca masura face parte dintr-o serie de idei radicale ale Cabinetului Berlusconi.


Mai mult, Corina Cretu a anuntat ca, alaturi de Daciana Sarbu, va inainta in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg o declaratie scrisa Parlamentului European, cerand condamnarea practicilor discriminatorii ale autoritatilor italiene.

 

13 martie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.