Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

A aparut Ghidul Serviciilor Consulare

Pentru a veni în sprijinul cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca sau se afla în strainatate, Ministerul Afacerilor Externe pune, incepand de la sfarsitul lunii martie, la dispozitia tuturor celor interesati „Ghidul Serviciilor Consulare”, ce poate fi accesat prin intermediul site-ului www.mae.ro – la rubrica „Vize si Servicii Consulare” (http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38534&idlnk=4&cat=5).

Informatiile se refera la actele necesare pentru calatoria în strainatate, modalitatile în care poate fi acordata asistenta consulara, recomandari privind pregatirea calatoriilor în alte tari, precum si conduita de urmat în timpul deplasarilor – iar acestea sunt doar unele din temele cuprinse în cele 23 de pagini ale „Ghidului Serviciilor Consulare”.

Ghidul mai cuprinde elemente utile pentru depasirea unor situatii nedorite si neprevazute care pot surveni. Puteti afla ce poate face pentru dumneavoastra personalul consular în situatia în care ati ramas fara acte sau bani, ati suferit un accident de masina, v-ati îmbolnavit în timpul calatoriei în strainatate sau ati fost arestat, precum si limitele asistentei consulare.

„Ghidul Serviciilor Consulare” cuprinde doar informatiile de baza necesare cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca sau se afla deja în afara granitelor tarii.

Totodata recomandam ca, înainte de orice calatorie în strainatate sa verificati sfaturile, conditiile si alertele de calatorie disponibile pe site-ul www.mae.ro, la rubrica “Sfaturi de calatorie”, precum si alte informatii oficiale furnizate de autoritatile tarii în care doriti sa va deplasati.

 

Sursa: Ministerul Roman al Afacerilor Externe

31 martie 2009

 

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.