Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

9 mai - Ziua Europei

Pe 9  mai, an de an, Europa  isi sarbatoreste ziua, marcand trecerea timpului de la primul pas facut in directia crearii Uniunii Europene. In acea zi, ministrul de externe al Frantei, Robert Schuman, a propus Germaniei, dar si altor state europene sa puna in comun productia de carbune si otel, si, astfel, sa «bazele concrete ale unei federaþii europene indispensabile pentru menþinerea pacii ».


Ziua a fost aleasa la 35 de ani mai tarziu, de catre Consiliul European de la Milano. De atunci, Ziua Europei se sarbatoreste  in statele membre si nu numai, printr-o  varietate de activitati : se organizeaza activitati educative in scoli, concerte si petreceri, concursuri tematice etc.


În acest an, muzica de opera va rasuna în mai multe oraºe din Europa, printre care ºi Bucureºti. În Capitala puteþi participa la spectacolul intitulat “Asculta, simte, descOPERA!” ce va avea loc la Teatrul de Vara din Herastrau, începand cu orele 20.30. Tot in Bucureºti, pe 9 ºi 10 mai, în Parcul Drumul Taberei vom asista la concerte de muzica populara, dar vom asculta ºi artiºti ca Bambi, Connect-R, Fly Project ºi Bere Gratis.


Ziua Europei este sarbatorita cu diverse manifestari ºi în Oradea, Timiºoara, Turda (aici vin sa concerteze Holograf ºi DJ Project).9 mai 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.