Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Traian Basescu in vizita oficiala in Franta

In zilele de 18 si 19 mai, presedintele Traian Basescu se afla in vizita oficiala in Franta, fiind insotit de un numar de ministri, printre care Adriean Videanu, Cristian Diaconescu, Radu Berceanu si Elena Udrea.


Deplasarea presedintelui Romaniei in Franta vine ca raspuns la vizita presedintelui Republicii Franceze la Bucuresti din februarie 2008 si are drept scop intarirea relatiilor franco-romane, inclusiv la nivel inalt, ca urmare a incheierii Parteneriatului strategic intre cele doua tari.


Pe 18 mai a avut loc un pranz de lucru intre cei doi sefi de stat, in cadrul caruia s-a discutat punerea in practica a parteneriatului semnat anul trecut, precum si problema cooperarii franco-romane in general, pe tema „Impreuna in confruntare cu criza.”


Totodata, intalnirea s-a constituit si ca o ocazie de a trata aspecte de natura europeana de actualitate cum ar fi criza economica, evenimentele recente din Moldova si parteneriatul cu Orientul.
In cadrul vizitei sale in Franta, presedintele Traian Basescu va avea intalniri la Matignon si la Hotelul de Lassay cu primul ministru francez Francois Fillon si presedintele Adunarii Nationale Bernard Accoyer.

 

18 mai 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.