Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Libera circulatie pentru cetatenii romani in Elvetia

Incepand cu 1 iunie 2009, a intrat in vigoare hotararea referendumului din 8 februarie, in urma carora cetatenii Romaniei beneficiaza de libera circulatie pe teritoriul Elvetiei. Intrarea în Elvetia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei.

Conform Ministerului Afacerilor Exerne al Romaniei, pot beneficia de libera circulatie în Confederatia Elvetiana:

    * cetatenii romani care au un contract de munca valabil cu un angajator elvetian, sau desfasoara activitati lucrative independente;

    * cetatenii romani care pot demonstra suficiente resurse financiare pentru a se întretine în Elvetia.

Ca urmare a intrarii în vigoare a acestui protocol, cetatenii romani care îsi desfasoara activitate în Elvetia vor putea beneficia de o mai buna protectie sociala, prestatiile de securitate sociala (pensiile, prestatiile pentru accidente de munca si boli profesionale, prestatiile familiale) fiind acordate, în baza Regulamentului 1408)71, care a devenit aplicabil în relatia dintre Romania si Elvetia de la 1 iunie 2009.

In data de 8 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca Acordul asupra liberei circulatii a persoanelor dintre Elvetia si UE a fost extins si la Romania si Bulgaria, prin votul pozitiv acordat de electoratul elvetian, fapt care da nastere unor noi oportunitati de diversificare si intarire a relatiilor Elvetiei atat cu Uniunea Europeana, cat si cu tara noastra. In momentul de fata, relatiile romano-elvetiene isi au fundamentul in acordurile dintre Elvetia si Uniunea Europeana, care au pus bazele cooperarii dintre cele doua tari la nivel economic si politic.

 

3 iunie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.