Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Recomandari MAE pentru alegerile Europarlamentare din 7 iunie 2009

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteste cetatenilor romani din strainatate ca pe 7 iunie 2009 au loc alegerile Europarlamentare la care vor putea vota atat cetatenii aflati temporar in strainatate, cat si cei rezidenti intr-un alt stat.


Astfel vor avea drept de vot si turistii si persoanele care locuiesc in afara Romaniei. Ministerul Afacerilor Externe ii atentioneaza insa pe cetatenii care s-au inscris pe listele de vot dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene ca nu mai au dreptul de a vota si pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European.


Cetatenii romani pot isi pot exprima optiunea de vot pe baza urmatoarelor documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul simplu, pasaportul simplu electronic, pasaportul simplu temporar, pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasaportul de serviciu, pasaportul de serviciu electronic. Pentru a-si putea exercita dreptul la vot, cetatenii romani trebuie sa detina acte de identitate valabile.

 

5 iunie 2009


MAE  a organizat în total, în strainatate, 190 de sectii de vot. Lista sectiilor de vot pentru romani de peste hotare, precum si adresele acestora  se regaseste pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/poze_editare/2009.05.29_Tabel_alegeri.pdf   si pe site-urile misiunilor diplomatice.


Conform  legislatiei în vigoare , votarea începe în strainatate  la ora 7.00, ora locala si se desfasoara pana la ora 21.00, ora locala, cand sectia de votare se închide. Astfel, sectiile de votare se vor deschide la în noaptea de sambata spre duminica, ora 00.00 (ora Romaniei) în Australia si se termina luni, 8 iunie, ora 7.00 (ora Romaniei), pe coasta de vest a Americii.


Mai multe informatii privind desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European în strainatate se pot regasi pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38838 , precum si pe site-urile misiunilor diplomatice ale Romaniei în strainatate

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.