Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Burse de studiu pentru romanii din afara granitelor

Anual, Ministerul Afacerilor Externe in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, acorda burse de studiu pentru tinerii de origine romana cu domiciliul stabil in strainatate. In acest an, selectia tinerilor se va realiza in perioada 8-27 iulie la sediul misiunilor diplomatice din tarile respective.

Astfel, pe 9 iulie are loc preselectia tinerilor in Macedonia, pe 11-12 iulie in Albania, pe 15-16 iulie in Serbia, iar intre 17-27 iulie in Republica Moldova. Preselectia tinerilor de origine romana din Ucraina va fi realizata în baza Protocolului de colaborare între Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania si Ministerul Învatamantului si stiintei din Ucraina astfel: 8 iulie 2009 în Regiunea Cernauti si 10 iulie 2009 în Regiunea Odesa.

Candidatii de origine romana din Ungaria si comunitatile romanesti din emigratie îsi vor depune dosarele de concurs la sediul misiunilor diplomatice ale Romaniei din tarile în care au resedinta sau direct la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, pana la data de 20 iulie 2009.

Demersul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului Educatiei si Cercetarii are ca scop sustinerea constanta a educatiei in limba romana in comunitatile romanesti de peste hotare.

 
Sursa: Ministerul Roman al Afacerilor Externe
7 iulie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.