Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Verificarea datelor de identificare a cetatenilor romani din strainatate se va face in timp real

De la 1 iulie Ministerul Roman al Afacerilor extrene a introdus un nou sistem care faciliteaza verificarea in timp real a datelor personale ale cetatenilor romani din strainatate si care este functionala la toate misiunile Romaniei din intreaga lume. Astfel, romanii din strainatate care si-au pierdut documentele de identitate isi vor putea obtine in aceeasi zi titlurile de calatorie, iar cei care au nevoie de confirmarea faptului ca detin  permise de conducere, o pot primi, de asemenea, in aceeasi zi.

Printre beneficiile aduse cetatenilor romani din afara tarii se numara: reducerea timpilor de asteptare, care se consumau pana acum cu transmiterea corespondentei catre structurile competente ale Ministerului Administratiei si Internelor, prin intermediul MAE si comunicarea raspunsului pe aceeasi cale. De asemenea, un  alt beneficiu este cel al reducerii cheltuielilor cetatenilor pentru obtinerea documentelor. Taxele consulare pentru eliberarea acestor documente nu se schimba, acestea fiind stabilite prin lege, insa economiile provin din faptul ca persoanele interesate nu vor mai fi nevoite sa astepte zile intregi, cu plata cazarii si cheltuielilor de intretinere, pentru confirmarea identitatii in vederea eliberarii  unui titlu de calatorie.

Prin intermediul sistemului, personalul specializat al MAE va verifica: identitatea persoanelor care solicita titluri de calatorie dupa ce si-au pierdut sau le-au fost furate aceste documente; existenta permiselor de conducere.Sistemul este realizat de MAE in colaborare cu structurile specializate din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
 
 
Sursa: Ministerul Roman al Afacerilor Externe
8 iulie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.