Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Nicosia, inchisa temporar

Ministerul Roman al Afacerilor externe anunta ca sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Nicosia a fost închisa temporar pana luni, 20 iulie 2009, în urma îmbolnavirii cu gripa AH1N1 (gripa porcina) a personalului consular si diplomatic din cadrul misiunii.

Masura a fost decisa pentru a preveni contaminarea cetatenilor care solicita servicii consulare si pentru a permite tratarea angajatilor care s-au îmbolnavit.

În prezent toate cele sapte persoane aflate la post (personal diplomatic, administrativ si membri de familie) se afla sub tratament de specialitate si sub supraveghere medicala în ambulatoriu.

Dintre acestea, cinci persoane, inclusiv ambasadorul Romaniei la Nicosia, Andreea Pastarnac, s-au îmbolnavit cu virusul AH1N1, iar doi angajati primesc tratament profilactic.

Primele simptome au aparut în week-end, iar luni seara a fost obtinuta confirmarea medicala a virusului, în urma analizelor efectuate. Starea celor cinci persoane contaminate este stabila.

Ministerul Afacerilor Externe a informat Ministerul Sanatatii în legatura cu aceasta situatie, pentru a lua masurile ce se impun. Astazi, MAE va transmite la misiune 12 doze de tamiflu, puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii, care sa fie folosite pentru tratarea persoanelor contaminate.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a luat o serie de masuri interne suplimentare pentru atentionarea personalului aflat la post în legatura cu riscul de îmbolnavire în timpul exercitarii misiunii în strainatate.

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza si face apel la toti cetatenii romani care au fost la sectia consulara a Ambasadei de la Nicosia în ultimele zile sa-si urmareasca evolutia starii de sanatate si la aparitia primelor simptome ce pot sugera riscul unei îmbolnaviri cu virusul AH1N1 sa se prezinte la doctor.

Pe perioada în care sectia consulara de la Nicosia este închisa, cetatenii romani care au nevoie de servicii consulare se pot adresa consulatelor de la Atena si de la Salonic.

Ministerul Afacerilor Externe a luat deja masurile necesare pentru a putea asigura preluarea fluxului de solicitari la cele doua misiuni din Grecia.

Ambasada la Nicosia a demarat deja masurile pentru informarea cetatenilor romani din Cipru în legatura cu aceasta situatie.
 
14 iulie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.