Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Infiintarea consulatului onorific al Romaniei la Ulaan Bataar

Consulatul Onorific al Romaniei la Ulaan Baatar a fost deschis la 9 iulie 2009, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Mongoliei.

Deschiderea Consulatului Onorific a avut loc în prezenta ambasadorului Romaniei la Beijing, acreditat si în Mongolia, Viorel Isticioaia-Budura, a ministrului adjunct al Afacerilor Externe al Mongoliei, Bayarbat Bolor, si a membrilor corpului diplomatic acreditat la Ulaan Baatar, printre care, ambasadori ai SUA, Canada, Thailanda, Polonia, Bulgaria, India.

Noul Consul Onorific al Romaniei în Mongolia este Odonsuren Ulziibat, absolvent al Academiei de Studii Economice de la Bucuresti, important om de afaceri si un sustinator activ al dezvoltarii relatiilor dintre Romania si statul sau natal.

Ambasadorul Romaniei, Viorel Isticioaia-Budura, a subliniat importanta activitatii consulului onorific în eforturile de dezvoltare a relatiilor bilaterale si de relansare a schimburilor si cooperarii romano-mongole în perspectiva aniversarii, în anul 2010, a 60 de ani de relatii diplomatice.

În aceeasi zi, la sediul Consulatului Onorific al Romaniei, ambasadorul Romaniei, Viorel Isticioaia-Budura, si Odonsuren Ulziibat au semnat Protocolul privind drepturile si  îndatoririle consulului onorific si a avut loc ceremonia de arborare a drapelului Romaniei si deschiderea oficiala a Consulatului Onorific al Romaniei.

Pentru mai multe informatii privind institutia Consulatului Onorific, puteti consulta link-ul http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=30868.

 

Sursa: Ministerul Roman al Afacerilor Externe

14 iulie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.