Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Ghidul calatorului roman in strainatate a ajuns la a treia editie

Ministerul Roman al Afacerilor Externe a lansat pe 14 iulie cea de-a treia editie a Ghidului calatorului roman in strainatate.

„Ghidul calatorului roman în strainatate” vine în continuarea unor eforturi si initiative MAE de informare adecvata a romanilor aflati peste hotare asupra riscurilor la care se pot expune si a atentionarilor pe care trebuie sa le respecte.

Cartea are trei capitole (Informatii generale, Asistenta consulara si respectiv Conditii de calatorie). Primele doua capitole prezinta modalitatile si domeniile de asigurarea a asistentei consulare c si limitele sale (actele necesare pentru calatoria în strainatate, modalitatile în care poate fi acordata asistenta consulara, recomandari privind pregatirea calatoriilor în alte tari, precum si conduita de urmat în timpul deplasarilor). Ultimul capitol prezinta conditiile de calatorie si sedere atat în statele Uniunii Europene, cat si în tarile din afara UE.

„Ghidul calatorului roman în strainatate” reprezinta un nou material de informare elaborat de Ministerul Afacerilor Externe. Alte materiale similare editate de MAE au fost:  “Îndrumarul de calatorie pentru sarbatorile de iarna” (decembrie 2009), "Îndrumarul de calatorie pentru vacanta de Paste" (aprilie 2009), “Ghidul serviciilor consulare” http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38534&idlnk=4&cat=5  (martie 2009). De asemenea, MAE emite constant  atentionari periodice de calatorie pentru diferite tari de pe glob,  pentru a veni în sprijinul cetatenilor romani aflati în strainatate.
 
15 iulie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.