Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

De la 1 septembrie, se elimina vizele pentru Japonia

Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Administratiei si Internelor informeaza persoanele interesate ca Guvernul nipon, prin seful misiunii diplomatice la Bucuresti, a comunicat decizia eliminarii, incepand cu data de 1 septembrie 2009, a obligativitatii vizelor de scurta sedere pentru cetatenii romani care calatoresc in Japonia pentru turism sau vizita.

Astfel, in perioada 1 septembrie 2009 – 31 decembrie 2011, cetatenii romani, posesori ai unui pasaport valabil, pot ramane pe teritoriul Japoniei, fara a avea nevoie de viza, pentru o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile intr-un interval de 6 luni de la data primei intrari in tara.
Acest regim nu se va aplica cetatenilor care se deplaseaza in Japonia cu intentia de a obtine un loc de munca sau de a exercita o activitate lucrativa, pentru care ramane in vigoare obligativitatea obtinerii vizei aferente inaintea deplasarii.

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani care vor calatori in Japonia si pentru a asigura colaborarea directa cu autoritatile locale, Ministerul Administratiei si Internelor va trimite la Tokyo, incepand cu data de 18 august 2009, un atasat de afaceri interne.

Ministerul Afacerilor Externe face apel la cetatenii romani care se vor deplasa in Japonia sa respecte cu strictete legislatia si reglementarile locale, in special in ceea ce priveste durata sederii, contribuind astfel, prin propriul lor comportament, la permanentizarea regimului de deplasare fara vize si dupa anul 2011.

 

 

Sursa: www.mae.ro

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.