Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Burse suplimentate pentru romanii cu domiciliul in strainatate

Potrivit Ministerului Roman al Afacerilor Externe, programul de burse de studii pentru tinerii de origine romana cu domiciliul stabil în strainatate a fost suplimentat cu 1.000 de locuri pentru învatamantul universitar (fara bursa si fara plata taxelor de scolarizare), în urma unei initiative a DRRP, care a venit ca urmare a numarului de solicitari pentru studii ale tinerilor din Republica Moldova în Romania, mult peste oferta initiala.

Bursele  de studii pentru tinerii de origine romana cu domiciliul stabil în strainatate sunt oferite anual de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP).

În acest an au fost alocate 1.100 de locuri pentru studii universitare, din care 300 de locuri pentru absolventi de studii liceale în Romania, si  800 de locuri pentru absolventii de liceu în Republica Moldova ( 700 de locuri fara plata taxelor de scolarizare, cu bursa si 100 de locuri fara plata taxelor de scolarizare, fara bursa).

În cadrul Comisiei Mixte de preselectie a candidatilor, care a avut loc în perioada 17-27 iulie 2009, la Chisinau s-au depus un numar de 2.845 de dosare pentru studii universitare de licenta.

În acest context, numarul locurilor pentru studii universitare de licenta, alocat tinerilor din Republica Moldova, fara plata taxelor de scolarizare, dar fara bursa a crescut la 1.100.


Informatii suplimentare:

Programul de burse se desfasoara în contextul sustinerii constante a educatiei în limba romana în cadrul comunitatilor romanesti de peste hotare, iar admiterea la studii în Romania a tinerilor etnici romani constituie un pilon fundamental pentru sprijinirea acestora prin pastrarea identitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase.

 

Sursa: www.mae.ro

13 septembrie 2009

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.