Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Ambasada Britanica sprijina persoanele cu dizabilitati

 

In Romania, persoanele cu dizabilitati intampina diverse greutati, iar una dintre acestea este cea legata de accesibilitatea in spatiile publice. Din acest motiv, Ambasada britanica la Bucuresti a initiat un proiect de evaluare a accesibilitatii persoanelor cu dizabilitati in aceste spatii din Bucuresti si din tara.

Accesati chestionarul prin link-ul de mai jos:

Evaluarea accesibilitatii in spatii din Bucuresti si din tara

Chestionarul isi propune sa afle care dintre spatiile frecventate ofera facilitati de acces si transport persoanelor cu dizabilitati (de exemplu: rampe de acces, spatii de parcare special amenajate, luminozitate corespunz√£toare).

"Sprijina persoanele cu dizabilitati", o cercetare initiata de Ambasada Britanica, are ca obiectiv chestionarea oamenilor obisnuiti despre modul in care sunt tratate persoanele cu dizabilitati si de a sensibiliza autoritatile romanesti specializate, cu privire la problemele cu care acestia se confrunta zi de zi.

Un document de informare si suport va fi inaintat in acest sens dupa terminarea cercetarii.

Pentru a sustine proiectul, au fost create o cauza pe Facebook si un Wiki special dedicat. Completand chestionarul fiecare persoana va ajuta la imbunatatirea conditiilor din spatiile publice pentru persoanele cu dizabilitati.

Aproape 3% din populatia Romaniei este reprezentata de persoanele cu dizabilitati (aproape 650.000 de persoane inregistrate in martie 2009), potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Handicap.

 

 

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.