Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Deschiderea Consulatului Onorific al Romaniei in Guatemala

Deschiderea oficiala a Consulatului Onorific in Guatemala la 21 ianuarie 2010

Ceremonia s-a desfasurat in prezenta ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, acreditata si in Republica Guatemala, si a viceministrului pentru Relatii Internationale al Republicii Guatemala, Miguel Ángel Ibarra González. 

La eveniment au participat demnitari din administratia capitalei guatemaleze, ambasadori din statele membre ale Uniunii Europene acreditati in aceasta tara, alti diplomati, oameni de afaceri, personalitati din mediul cultural si artistic, reprezentanti ai mass-media guatemaleze, precum si membri ai diasporei romane.

De asemenea, la eveniment a fost prezent si consulul Romaniei in Mexic, care are in sfera de activitate si tarile din America Centrala, inclusiv Guatemala.


Informatii suplimentare

Consulul onorific al Romaniei in Guatemala, Manuel Arturo Soto Aguirre, este un renumit avocat si om politic guatemalez, fost membru al Congresului tarii sale, indeplinind si functia de vicepresedinte al respectivului for suprem legislativ, fost ministru de interne, magistrat la Curtea Suprema de Justitie din Guatemala, vicepresedinte al Parlamentului Latinoamerican etc. In plan diplomatic, a fost ambasador al Guatemalei in Mexic si Jamaica.

Deschiderea Consulatului Onorific al Romaniei in Guatemala are menirea de a reactiva relatiile cu aceasta tara in plan politic, economic, comercial si cultural, precum si de a fi o punte de legatura intre membrii comunitatii romane din aceasta tara si autoritatile romanesti.

Guatemala este tara cea mai intinsa si mai populata din America Centrala.

Mai multe informatii despre institutia Consulatului Onorific se regasesc la link-ul http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=30868.

 Sursa: mae.ro

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.