Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Situatia punctelor de frontiera din nordul Greciei

Situatia actualizata la punctele de frontiera din nordul Greciei 4 februarie 2010

Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca punctele de trecere din nordul Greciei sunt afectate, in continuare, de masura inchiderii frontierelor, constatandu-se o radicalizare a masurilor de perturbare a traficului auto. De asemenea, avand in vedere declansarea unei miscari de protest de catre vamesii greci, este de asteptat ca circulatia in punctele de trecere a frontierei elene sa devina tot mai dificila.

In prezent, punctul de frontiera Promahonas este inchis in continuare pentru camioane, TIR-uri si autoturisme; nu se cunoaste ora cand va fi redeschis traficului. In acest punct de frontiera sunt regrupate importante forte de politie, avand in vedere starea tensionata existenta si pericolul izbucnirii unor conflicte intre soferi si agricultori .

La punctul de trecere a frontierei Exohi (langa orasul Drama) circulatia este deschisa doar pentru autoturisme si autocare; pentru TIR-uri si camioane circulatia va fi deschisa numai in cursul serii, intre orele 22.00 si 24.00.

La Evzoni trecerea este inchisa pana sambata dimineata, inclusiv datorita grevei vamesilor.
Punctul de trecere a frontierei Doirani din prefectura Kilkis este inchis, urmand a fi deschis cu intermitente.

La Ormenio, asemenea zilei de ieri, granita este deschisa, insa urmeaza a se inchide la ora 13.00, fiind posibil ca si in cursul serii sa fie inchis din nou.
De asemenea, punctul de trecere a frontierei Kipi Evros este in prezent deschis, cu mici dificultati la tranzit.

Intrucat in Grecia si functionarii vamali au declansat o manifestatie de protest, este de asteptat ca in punctele de trecere a frontierei sa aiba loc o agravare a situatiei.
Precizam ca situatia din punctele de frontiera din nordul Greciei se poate modifica de la o ora la alta.
Transportatorii si cetatenii romani sunt insistent sfatuiti sa ocoleasca zona si/sau sa utilizeze alt mijloc de transport (avion, tren).

MAE va reveni cu date noi in momentul in care acestea vor fi comunicate de catre autoritatile elene.

Sursa: mae.ro

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.