Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Pavilionul Romaniei la Expo 2010

Pavilionul Romaniei la Expo 2010 finalizat in proportie de 90%

Ferdinand Nagy, comisar general pentru expozitii mondiale, impreuna cu comisia de receptie, a efectuat, in perioada 29 ianuarie - 5 februarie 2010, o deplasare la Shanghai, pentru receptia intermediara a lucrarilor la Pavilionul Romaniei la Expo 2010.

In acest moment pavilionul este finalizat in proportie de 90%. La sfarsitul lunii februarie 2010 se vor incheia toate lucrarile de constructie, urmand ca in lunile martie si aprilie sa se desfasoare lucrari de instalare a echipamentelor audio-video-lumini-multimedia si teste ale functionalitatii infrastructurii si echipamentelor.

In marja deplasarii au avut loc intalniri cu Hu Jinjun, directorul general adjunct al Biroului de Coordonare, si cu sefii de departamente ai Expo 2010. Agenda discutiilor a inclus subiecte referitoare la activitatile specifice care se vor desfasura pe durata expozitiei, respectiv vama, evenimente culturale, forumuri economice, protocol.

De asemenea, delegatia MAE a avut o intrevedere cu membrii Camerei de Comert, Industrie si Investitii China - Romania din municipiul Shanghai, prilej cu care s-a convenit organizarea in comun a unor serii de activitati economice.

Informatii suplimentare:

Orasul Shanghai a fost ales gazda a Expozitiei Mondiale din 2010 cu ocazia celei de-a 132-a Sesiuni a Adunarii Generale a Biroului International pentru Expozitii (BIE), pe 13 decembrie 2002. China a devenit astfel prima tara in curs de dezvoltare care gazduieste o expozitie mondiala.

Expozitia se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010.
Tema expozitiei „Un oras mai bun, O viata mai buna” porneste de la ideea de co-existenta a diverselor culturi si comunitati, a dezvoltarii sustenabile a economiei urbane, a echilibrarii vietii intr-o perioada a dezvoltarii stiintifice si a interactiunii dintre zonele urbane si cele rurale.

Tara noastra se va prezenta in cadrul Expo 2010 cu un Pavilion National, GREENOPOLIS <>, concept arhitectural ce apartine SC M&C Strategy Development SRL declarat castigator in urma desfasurarii „Bursei de Idei” organizate in perioada 15 -17 noiembrie 2008. Pavilionul este structurat in jurul conceptului „Orasul Verde.” Pavilionul in forma de „mar” de culoare verde si logo „Greenopolis” reprezinta o declaratie referitoare la importanta solutiilor care stau la baza stilului de viata sanatos, dezvoltarii sustinute si cunoasterii.

Sursa: mae.ro

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.