Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Acord de mic trafic la frontiera cu Republica Moldova

Acord de mic trafic la granita cu Republica Moldova intrat in vigoare din 26 februarie 2010

Acordul privind micul trafic de frontiera incheiat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova intra in vigoare astazi, 26 februarie 2010. Acordul permite rezidentilor din ambele tari, care au domiciliul de cel putin un an intr-o localitate situata in proximitatea frontierei sa circule fara vize, in zona similara ca intindere situata in cealalta tara, pe baza permiselor de mic trafic de frontiera si a pasaportului valabil. Localitatile care sunt situate partial in zona de 30 km, si cuprinse intre 30 si 50 km de frontiera vor fi considerate tot localitati din zona de frontiera.

De aceasta facilitate vor putea beneficia aproximativ 1 milion de cetateni ai Republicii Moldova, cu domiciliul in 361 localitati de frontiera. Valabilitatea permiselor este de 2 ani.

Guvernul a aprobat marti, 23 februarie, Ordonanta de Urgenta pentru completarea OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania. Reglementarile adoptate de Guvern respecta Conventia Schengen, care acorda Romaniei dreptul, ca stat membru UE, de a formula exceptii de la traficul normal al frontierei.

Permisele de mic trafic de frontiera se elibereaza de catre sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Chisinau, situata in strada Vlaicu Parcalab, nr. 39, intr-un termen de pana la 60 de zile de la data depunerii cererii. Valabilitatea permiselor din prima generatie va fi de 2 ani, urmand ca in caz de “bona fide” valabilitatea celui de al doilea permis sa fie extinsa pana la 5 ani.

Titularul permisului de mic trafic de frontiera are dreptul de a ramane pe teritoriul celuilalt stat o perioada neintrerupta de maximum 90 de zile.

 

Sursa: mae.ro

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.