Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Marcarea Zilei Internationale pentru eliminarea discriminarii rasiale

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima solidaritatea cu institutiile, organizatiile neguvernamentale si personalitatile vietii publice care, prin actiuni continue, informare permanenta si dialog, promoveaza toleranta, egalitatea in drepturi si eliminarea oricarei forme de discriminare rasiala, cu prilejul marcarii, la 21 martie, a Zilei Internationale pentru eliminarea discriminarii rasiale.
 
Romania militeaza pentru condamnarea ferma a oricarei forme de rasism si intoleranta si isi asuma constient responsabilitatile ce decurg din aderarea la legislatia internationala si sistemul de protectie a drepturilor omului.

Autoritatile romane si-au asumat un rol activ in promovarea si implementarea, in primul rand in cadrul societatii romanesti, dar si la nivel european si international, a masurilor destinate sa previna si sa sanctioneze orice forma de rasism, xenofobie, discriminare sau intoleranta.
 
Ministerul Afacerilor Externe sustine, totodata, promovarea educatiei tinerei generatii in spiritul necesitatii de a accepta diferentele, de a respecta drepturile celuilalt si diversitatea umana.
 

Informatii suplimentare:
 
La 21 martie 1960, ca reactie la o demonstratie pasnica din Sharpeville, Africa de Sud, politia a ucis 69 de persoane care manifestau impotriva legilor care promovau apartheid-ul. Prin proclamarea acestei zile, in 1966, Adunarea Generala a ONU a facut apel la comunitatea internationala sa isi sporeasca eforturile de a elimina toate formele de discriminare rasiala.
 

Sursa: mae.ro

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.