Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Malta introduce controale temporare de frontiera

In vederea asigurarii securitatii vizitei Sfantului Parinte Papa Benedict al XVI-lea ce se va desfasura in Malta, autoritatile malteze au decis sa reintroduca, temporar, controalele la frontiera, in perioada 05 - 18 aprilie 2010.

Consiliul Uniunii Europene a informat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane ca, in conformitate cu legislatia Schengen, autoritatile malteze vor efectua controale la frontiera in cadrul Aeroportului International din Malta si a Terminalului Maritim pentru Pasageri Valletta, in perioada 05.04.2010, ora 00.01 - 18.04.2010, ora 24.00.

Aceasta decizie a fost luata de catre autoritatile malteze cu ocazia vizitei in Malta a Sfantului Parinte Papa Benedict al XVI-lea, ce se desfasoara in perioada 17 - 18 aprilie 2010.

Introducerea controalelor la frontierele Maltei nu afecteaza regimul calatoriilor cetatenilor romani care intentioneaza sa se deplaseze in Spatiul Schengen si, implicit, pe teritoriul statului maltez.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera reaminteste cetatenilor romani care se deplaseaza in strainatate ca una dintre cele mai importante responsabilitati este respectarea legislatiei statului in care se afla, precum si scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra si, dupa caz, de a ramane pe teritoriul tarii respective, in conditiile stabilite prin legislatia acestuia sau prin documentele internationale incheiate cu Romania.

Sursa: Politia de Frontiera Romana

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.