Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Centru de orientare

Serviciu de orientare pentru catatenii UE

 

Acest serviciu gratuit al Comisiei Europene constituie un sprijin pentru cetatenii romani care se afla intr-o tara UE sau care intentioneaza sa plece intr-un alt stat UE sau pentru cetatenii care doresc sa afle mai multe despre drepturile lor ca si cetateni UE intr-un alt Stat Membru, precum si pentru aceia care au nevoie de consiliere juridica si nu numai in legatura cu procedurile de intrare si dreptul de sedere pe teritoriul unui alt Stat Membru, obtinerea pensiei, prestatiile de asistenta medicala sau sociala, inmatricularea masinii sau permisul de conducere, recunoasterea diplomelor sau a calificarilor profesionale precum si altele.

 

Serviciul este disponibil pe pagina web oficiala a Comisiei Europene, în limba romana incepand din luna februarie, astfel ca cetatenii romani au posibiliatea de a se adresa in limba lor materna acestui serviciu. Solicitantii primesc raspunsul la intrebarea formulata prin e-mail sau telefon, in interval de maximum opt zile.  Serviciul poate fi accesat telefonic, prin apelarea gratuita a numarului  Europe Direct - 00800 67 89 10 11 sau la adresa de Internet http://ec.europa.eu/citizensrights/

 

Cetatenii completeaza datele lor personale si isi expun problemele intr-un formular electronic. Raspunsul va cuprinde sfaturi privind diverse solutii pentru problema cu care se confrunta cetateanul. De asemenea, acesta va fi indrumat catre institutiile sau serviciile competente (la nivel national sau european, precum SOLVIT ori FIN-NET).Pentru mai multe detalii  puteti accesa pagina de internet:
http://ec.europa.eu/citizensrights/front_end/index_ro.htm

Sursa: FEDROM


     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.