Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Romania- o lume de descoperit

Romania - o lume de descoperit

 

Campanie pentru reabilitarea imaginii romanilor din Italia

 

Ministerul Afacerilor Externe, in cooperare cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, va derula, intre 28 septembrie si 9 octombrie, o campanie de diplomatie publica in Italia, pentru a arata ca sunt mai multe lucruri care ii leaga pe italieni si pe romani decat cele care par sa ii separe. Fiecare eveniment din campania “Piazza di Romania” a fost gandit pentru a scoate in evidenta ceea ce reprezinta cu adevarat Romania acestui moment.

Campania se desfasoara sub sloganul “Romania: un mondo da scoprire” (“Romania: o lume de descoperit”).

Campania incepe la Torino, pe 28 septembrie 2008, cu o serie de evenimente care se vor derula intreaga zi in Piazza Castello: teatru de marionete, Alexandru Balanescu Quartet, Sistem, artizani si mestesuguri, o expozitie de fotografie cu oameni si locuri din Romania.

 

Acelasi spectacol de piata va continua la Milano pe 29-30 septembrie, in Piazza del Duomo unde, in plus fata de evenimentele prezentate la Torino, va avea loc si un spectacol al celui mai bun teatru de strada din Romania – Teatrul Masca. De asemenea, pe 30 septembrie va fi proiectat in Piazza del Duomo filmul California Dreamin', cu Armand Assante, premiat la 17 festivaluri de film, printre care Cannes (premiul Un Certain Regard) si festivalul de film de la Milano. Tot la Milano, va avea loc, pe 30 septembrie, o serata aniversara dedicata celebrului balerin Gheorghe Iancu, pentru a marca 30 de ani de cariera in Italia.

 

Campania va continua la Roma, incepand cu data de 4 octombrie, cu un spectacol de muzica si moda italiana si romaneasca. Spectacolul va avea loc in Piazza del Popolo. Vor canta Sistem, trupa Village Jazz, condusa de Damian Draghici (laureat al premiilor Grammy), si vor fi prezentate colectii de haute couture ale unor creatori faimosi: Doina Levintza si Lucian Broscatean din Romania, iar din Italia - Renato Balestra. In perioada 6-8 octombrie vor fi dezbateri si mese rotunde cu reprezentanti ai mediului academic si cultural, precum si ai mass-media, iar pe 8 octombrie, se va derula Forumul Oamenilor de Afaceri organizat de Unimpresa, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

 Sursa MAE

 

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.