Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Muncitorii ilegali, vanati de Bruxelles

Parlamentul European a solicitat joi statelor membre care au impus restrictii pe piata muncii pentru cetatenii noilor state membre, printre care si Romania, sa-si deschida piata fortei de munca. Aceste restrictii contravin principiilor fundamentale ale Uniunii si, potrivit Parlamentului European, determina recurgerea intr-o mai mare masura la munca ilegala. Munca ilegala a devenit o problema stringenta pentru statele membre ale UE. Din acest motiv, deputatii europeni au propus combaterea muncii ilegale in statele membre prin:
-    inspectii mai stricte
-    imbunatatirea stimulentelor pentru angajarea legala
-    recunoasterea automata a calificarilor in UE
-    crearea unor canale de migratie legala

 

Una dintre cele mai afectate tari de fenomenul muncii ilegale este Italia. Eurodeputatul Pier Antonio Panzeri a redactat un raport in care precizeaza ca circa 20% din PIB-ul Italiei este realizat prin munca nedeclarata, ceea ce afecteaza economia si nu ofera protectie lucratorilor ilegali. 

Cei mai multi muncitori la “negru” activeaza in domeniul constructiilor, agriculturii, serviciilor hoteliere, de menaj si de alimentatie publica.

Proiect pilot pentru combaterea muncii ilegale

Pentru a reduce fenomenul muncii ilegale, europarlamentarii cer Comisiei Europene sa elaboreze un instrument-pilot pentru statele membre.

Acest program trebuie sa:

-    simplifice cerintele administrative impuse angajatorilor
-    sa implementeze o fiscalitate atractiva pentru acestia
-    sa ofere scutire de taxe pentru cei care au castiguri  inferioare unei sume limita, care urmeaza sa fie stabilita de statul membru

 

 
Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.