Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Romanii din Italia isi pot rezolva problemele de dantura la preturile din tara

Conationalii din Italia sunt invitati sa isi rezolve problemele cu dantura la preturile din tara. O romanca a deschis in Italia doua cabinete unde conationalii nostri vor plati jumatate din preturile practicate de stomatologii italieni.

Emanuela Rosu (49 de ani), din Bucuresti, este medic stomatolog si a venit in Italia acum doi ani. Avand o experienta profesionala de 25 de ani, Emanuela a considerat ca le poate veni in ajutor conationalilor deschizand un cabinet stomatologic in Sassari, Sardinia. „Am ramas surprinsa de preturile practicate in Italia la serviciile medicale stomatologice, sunt exagerate. Scopul meu este de a oferi asistenta medicala de calitate la preturi mult sub nivelul celor italiene”, afirma stomatologul.

„Preturile italienilor nu se justifica”


Inca din tara era familiarizata cu fenomenul turismului medical practicat de italieni, dar si de romanii care, pe timp de vara, veneau acasa pentru a-si trata problemele de sanatate. Dupa doi ani de activitate in Sardinia, stomatologul Emanuela Rosu a considerat oportun sa se lanseze si pe piata medicala de la Roma.

„Romanii nu vor mai fi nevoiti sa mearga in tara pentru a se trata. Stiu ca in capitala Italiei comunitatea noastra este foarte numeroasa, de aceea, am inaugurat un cabinet si aici. Preturile practicate de mine sunt la jumatatea celor pe care sunt nevoiti sa le plateasca pacientii stomatologilor italieni”, povesteste medicul.

Romanca nu se teme de reactia concurentei: ea sustine ca preturile italienilor nu se justifica, materialele, manopera avand aceleasi costuri peste tot. Diferenta pana la pretul final este doar „un adaos exagerat, care le permite patronilor de cabinete stomatologice sa-si schimbe cateva masini pe an”.

Pacientii nu sunt informati


Cabinetul Emanuelei Rosu se gaseste pe Via Tuscolana, una din zonele cele mai populare si mai aglomerate ale Romei. Medicul stomatolog considera ca romanii merita sa fie tratati cu maximum de profesionalism, caldura si intelegere si trebuie in acelasi timp sa fie informati.

„Din pacate, romanilor le lipseste informatia. Multi dintre ei nu stiu in ce conditii pot obtine un carnet de sanatate si la ce le poate servi in Italia. Este inadmisibil sa traiesti si sa muncesti aici, dar sa te intorci acasa pentru a-ti face o lucrare dentara sau o extractie. Dorinta mea este sa schimb acest obicei, vreau sa stie romanii ca la aceleasi preturi ca in tara se pot trata si in Italia”, subliniaza Emanuela.

 

 

Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.