Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

O noua legislatie pentru imigrantii ilegali din Italia

La Roma, Guvernul italian a pus in asteptare decretul privind introducerea masurii expulzarii imigrantilor provenind din tari membre ale Uniunii Europene, in special romani, care nu indeplinesc criteriile pentru a ramane in Italia. Acestia nu vor mai primi pedeapsa cu inchisoarea, ci o amenda.

Ministerul de Interne italian, Roberto Maroni, a aprobat crearea unui grup de lucru, infiintat de Primul-ministru, referitor la un proiect de lege ce prevede autorizarea intrarii in Italia a unui numar de 170.000 straini, relateaza editia de azi a cotidianului "Corriere della Sera". Ministrul de Interne, in discutiile avute cu Comisarul european pentru Justitie, Libertate si Securitate, Jacques Barrot, a sustinut ideea ca numai o invitatie de a parasi tara nu va fi suficienta, asa cum a sugerat Comisarul.

Abaterea de intrare ilegala, pedepsita cu sase luni pana la patru ani de inchisoare, va fi inlocuita cu pedeapsa amenzii, intrucat o astfel de taxa facuta impotriva unei persoane aflata in dificultate ar putea atrage critici ale Curtii Constitutionale. Se afla in discutie sanctiuni suplimentare si nu pedepse, mai ales cele privative de libertate.

Un alt punct de vedere este acela al ministrului de justitie, Angelino Alfano, conform caruia inchisorile italiene sunt locuite acum de 57.187 de detinuti si nu fac fata unui numar mai mare de persoane incarcerate, mai precizeaza "Corriere della Sera". Uniunea Europeana a fost de acord cu aceste precizari, spre satisfactia Guvernului italian.

Sursa: Evenimentul zilei

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.