Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Ambasada Spaniei - comunicat de presa

Ambasada Romaniei la Madrid informeaza cetatenii romani din Spania, in baza unei comunicari a Ministerului Afacerilor Externe ca in tara se constituie o arhiva electronica la nivelul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, care sa cuprinda datele referitoare la perioadele de cotizare in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001.
 


Toate persoanele asigurate in sistemul public de pensii din Romania si care sunt in posesia carnetelor proprii de munca sunt obligate sa le depuna pana la data de 30 noiembrie 2008 la Casa teritoriala de pensii pe raza careia au fost asigurati ultima data.


Aceeasi obligatie este valabila si pentru persoanele asigurate in sistemul public de pensii care nu au domiciliul sau resedinta in Romania si care sunt in posesia carnetelor proprii de munca. Carnetul de munca se depune direct sau prin imputernicit, impreuna cu o copie dupa actul de identitate din care sa rezulte codul numeric personal la Casa teritoriala de pensii pe raza careia au fost asigurati ultima data in Romania sau, dupa caz, la Casa de pensii unde are domiciliul persoana ce imputernicita sa-l reprezinte pe cetateanul cu domiciliul sau resedinta in strainatate.


Prin aceasta masura, autoritatile romane competente garanteaza o mai buna securizare si gestionare a datelor privind vechimea in munca, in scopul stabilirii drepturilor la momentul pensionarii.


Se mai informeaza ca, in conformitate cu Hotararea de Guvern 36 din 16 ianuarie 2008, incalcarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 600 lei in cazul persoanelor fizice si, de la 1.500 la 5.000 lei in cazul persoanelor juridice.

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.