Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Scoala pentru copiii romilor de langa Madrid

Copiii tiganilor romani din cartierul El Gallinero, aflat in uriasa tabara ilegala din zona Cañada Real, de langa Madrid, vor avea o scoala special pentru ei.

Consiliera Ministerului de Educatie din Comunitatea de Madrid, Lucia Figar, a inaugurat miercuri in cartierul Aluche, din zona, un centru care era scos din uz de catre autoritati.

Cursurile vor incepe peste doua saptamani. Aproximativ 70 de minori vor beneficia de educatie in aceasta scoala dotata cu sali de curs, sala de mese, laborator, sala de sport, dusuri si teren de sport.

Conform Luciei Figar, proiectul este unic in Spania. Orarul copiilor din El Gallinero, cartierul tiganilor proveniti din Romania, va cuprinde inclusiv lectii igiena. Scoala va avea sapte profesori si un mediator cultural, iar intreg proiectul costa 650.000 de euro.

Peste 300 de tigani romani traiesc in conditii greu de imaginat in Canada Real, un satuc din apropierea Madridului. Primele case au fost construite ilegal in urma cu 40 de ani, de niste tigani spanioli. Asezarea s-a marit odata cu venirea imigrantilor, majoritatea fara permise de resedinta si de munca.

La intrarea in localitate, peisajul pare a fi dintr-un film suprarealist. Copiii se joaca in noroi, printre mormane de gunoi. De-a lungul a 15 kilometri s-au adunat imigranti din toate colturile lumii si tigani spanioli. Localitatea este impartita pe cartiere: mahalaua marocanilor, a sud-americanilor, a romanilor, a spaniolilor.

Fiecare si-a incropit locuinta cum a putut. Unii si-au facut un culcus din cartoane, altii si-au construit cateva camere din chirpici, iar cei mai cu dare de mana au folosit caramida. Mai mult de 2.000 de case au fost construite ilegal. Localitatea este cunoscuta ca fiind cel mai mare punct de vanzare de droguri din comunitatea Madrid. Aici s-au organizat adevarate bande de delincventi.

 

 

Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.